Pestă porcină într-o gospodărie din Măicănești

0
787

Autoritățile din comuna Măicănești au instituit filtre, atât la ieșirea cât și la intrarea în Satul Nou, localitatea Slobozia Botești, după ce într-o gospodărie a fost descoperit un porc bolnav de pestă porcină. Potrivit primarului Costel Necula, a fost găsit un singur animal bolnav. Potrivit acestuia, specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) au luat probe de sânge de la alte animale, dintr-un alt sat al comunei Măicănești, pentru a stabili dacă acestea sunt bolnave ori nu.

Gospodăria din localitatea Slobozia Botești, comuna Măicănești, județul Vrancea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației“, au transmis reprezentanții DSVSA.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcului din exploataţie, prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie, precum și instalarea filtrelor rutiere“, potrivit DSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here