GALERIE FOTO: Fotbal: Examen sever pentru focșăneni înaintea debutului campionatului!

0
222

CSM 2007 – Aerostar Bacău 1-4 (0-3)

CSM Focșani 2007: Apenciucesei, Săpunaru, Burghiu, Panaite, Drăguț – Remus Popa, Lupu, Pencea, Pădineanu, Stoica – Jurj.

Au mai jucat: Dogaru, Paizan, Adăscăliței, Mihai, Manu, Munteanu, Costin, Salaoru, Ciprian Petre, Constantini, Dorinel Popa, Gherghiceanu, Predoiu.

Antrenori, Marius Bratu, principal, și Mircea Lazăr, secund.

Aerostar Bacău: Axinte, Cornel Ardei, Vișinar, Florescu, Tilibașa, Chirilă, Zaharia, Coposzz, Gorovei, Vraciu, Artene. Rezerve: Ciubotari, Mihălăchioaie, Chirilescu, Tăcuțanu, Ilie, Botezatu, Nemțanu.

Antrenori, Daniel Munteanu, principal, și Andrei Vatră, secund.

CSM Focșani 2007 s-a supus unui examen sever sâmbătă, 17 august, la ultimul joc de pregătire – dintre cele programate inițial – până la începerea campionatului. Pe terenul de la Unirea-Odobești, examinator a fost Aerostar Bacău, fostă divizionară de Liga a II-a și care avusese un parcurs foarte bun în amicalele din această vară. Se cuvine spus că focșănenii nu au luat notă de trecere, pentru că au fost întrecuți fără drept de apel de o formație care a jucat foarte bine, a marcat de patru ori, mai putea să o facă de câteva ori, a avut siguranță în apărare, limpezime la construcție și explozie la finalizare.

CSM 2007 a jucat în prima repriză cam în maniera în care a făcut-o miercuri la Galați, cu Universitatea Dunărea de Jos, însă efectul a fost cu totul altul. Pentru că adversarul a fost de alt calibru. De calibrul unei formații ce poate concura la promovarea pe care o țintește și echipa Focșaniului. Ceea ce presupune un nivel de joc similar! Îl va atinge CSM 2007 pentru meciurile din campionat? Toți cei cărora le pasă de fotbalul focșănean își doresc un răspuns afirmativ! Iar antrenorii și echipa știu ce au de făcut în acest sens. Cred că la ora meciului cu Ozana Târgu Neamț echipa Focșaniului va fi în forma cu care să câștige și să ia un start de campionat bun! Este adevărat că un amical nu seamănă cu un joc oficial, însă poate să spună nu doar ce trebuie corectat, ci poate induce și o stare de spirit în echipă. În caz de victorie, una pozitivă, cu certitudine, pentru ceea ce urmează.

Sâmbătă, la Unirea, focșănenii au început meciul cu liniile avansate, însă la prima contră a băcăuanilor, Zaharia, scăpat spre gol, a fost deposedat în ultimă instanță de Burghiu, venit în probe de la Zimbrul Chișinău. În minutul 12, Lupu a pătruns aproape de poarta Aerostarului, însă acțiunea s-a stins înainte de a deveni periculoasă. Două minute mai târziu, Ilie a sprintat pe dreapta și a șutat din unghi, pe joc, în cross, însă Apenciucesei a respins. În minutul 30, Jurj a fost lansat în adâncime, a preluat talonat de fundașul de marcaj, dar la 14 metri de poartă portarul băcăuan i-a plojat la picioare și a prins mingea. Un minut mai târziu, puternicul Vraciu a scăpat singur pe dreapta, dar în careu a fost împins din spate de Drăguț și tot el a transformat pentru 1-0.

Imediat, Marius Bratu l-a schimbat pe Lupu cu Constantini, iar în minutul 37, Jurj a repetat faza din minutul 30, cu același efect. În minutul 38, Ilie, liber pe dreapta, a șutat pe jos la colțul lung și Apenciucesei a scos pentru a doua oară mingea din plasă: 0-2! Peste alte două minute, foarte tânărul și talentatul portar al Focșăniului a avut o intervenție senzațională, aplaudată de public și coechipieri, cu care a respins migea șutată de un adversar de la marginea careului, din stânga, la semiînălțime. Nu a mai avut ce face în minutul 44 când Vraciu a înscris pentru 0-3!

Partea a doua a întâlnirii cu, practic, noi garnituri pe teren, s-a terminat la egalitate, 1-1, prin golurile înscrise de Cătălin Costin, respectiv Ilie. La numărul de ocazii de gol tot băcăuanii au fost în avantaj: 4-2!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here