Placido Domingo va cânta la Festivalul de la Salzburg, în pofida acuzaţiilor de hărţuire sexuală

0
24

Acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva starului operei Placido Domingo nu constituie un motiv pentru anularea prezenţei acestuia la Festivalul de la Salzburg de săptămâna viitoare, au declarat organizatorii acestui prestigios eveniment – prin contrast cu alte instituţii americane, cum ar fi operele din San Francisco şi Philadelphia, care i-au anulat vedetei concertele, notează DPA. Anunţul vine în contextul în care nouă femei, printre care mai multe cântăreţe de operă şi o dansatoare, l-au acuzat pe faimosul artist spaniol de săruturi şi îmbrăţişări nedorite, apeluri telefonice nocturne şi presiuni de a se întâlni în privat.

Potrivit unui reportaj publicat marţi de agenţia de presă Associated Press, unele dintre femei au precizat că în urma respingerii acestor avansuri, cariera lor a avut de suferit. După publicarea acestor acuzaţii, următoarea apariţie pe scenă a artistului, în vârstă de 78 de ani, va fi în „Luisa Miller”, de Giuseppe Verdi, în cadrul Festivalului de la Salzburg, pe 25 august.

Preşedinta festivalului, Helga Rabl-Stadler, a precizat într-o declaraţie că îl cunoaşte pe Domingo de peste 25 de ani. „Dacă aceste acuzaţii împotriva lui ar fi fost exprimate şi pe scena de la [Salzburg], cu siguranţă aş fi auzit despre ele”, a declarat ea, adăugând că „ar fi greşit şi iresponsabil să ajungem la un verdict final în acest moment”.

Marţi, Domingo a precizat într-o declaraţie că „acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de 30 de ani, sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte”. „Totuşi, este dureros să aud că aş fi putut supăra pe cineva sau provoca disconfort, indiferent cu cât timp în urmă şi în pofida celor mai bune intenţii din partea mea”, a precizat el, adăugând că a crezut că toate interacţiunile sale au fost consensuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here