Liberalul Ion Ștefan, chemat la Parchet după ce a luat plăci de granit din Piața Unirii

0
1436

Liberalul Ion Ștefan a fost chemat, ieri, la Parchet în dosarul reclamației făcute de Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice pentru plăcile de granit luate din Piața Unirii. Sesizarea a fost făcută de conducerea Direcției, după ce liberalul a apărut cu plăcile de granit în conferință de presă și a fabulat despre achiziția publică a lucrărilor de reparație a plăcilor de granit din Piața Unirii. În fapt, liberalul a preferat să citească articolele din presa sponsorizată de partid în loc să se uite pe informațiile din achiziția publică disponibilă online. De aici și fabulațiile despre 135 de plăci care ar costa 75 mii lei, când, în realitate, sunt 135 metri pătrați, la un cost pentru plăcile de granit, pentru materiale și pentru manoperă, de 466,73 lei (fără TVA) pe metru pătrat. Cum într-un metru pătrat intră 6,2 plăci de granit, rezultă ca prețul pentru o singură bucată este, cu tot cu montaj, aproximativ 75 de lei, adică 15,9 euro fără TVA.

Plăcile au o grosime de doi centimetri, 40X40. Lucrarea a fost contractată prin sistemul electronic de achiziții publice iar firma contractantă asigură o garanție de 12 luni. Informațiile au fost prezentate de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice care precizează că, de fapt, costurile reale sunt de aproape opt ori mai mici decât minciunile sponsorizate de liberali în mediul online. Directorul Direcției, Costel Dochioiu, a explicat că, în Piața Unirii, granitul are o grosime de 2 centimetri dar există și o zonă cu plăci de granit mai groase, de 3 centimetri, destinată accesului mașinilor de intervenție. „Am făcut sesizarea pentru fapta de furt în urma apariției în media a acestui fapt. Organele de cercetare trebuie să stabilească ce și cât s-a furat. Când vorbim despre un furt, contează fapta, nu doar valoarea prejudiciului”, ne-a spus directorul Costel Dochioiu.

De menționat că lucrările de înlocuire a plăcilor din Piața Unirii se realizează anual tocmai pentru că lucrările de pavaj efectuate în anii din urmă nu au fost executate în mod corect, dar nici calitatea materialelor folosite nu a respectat standardele.

Proiectul de reabilitare a Pieței Unirii a fost gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, din guvernul pedelist, cel care a și semnat contractul cu firma de construcții, Unicom Galați, antreprenorul general al lucrărilor de reabilitare. Lucrarea trebuia finalizată în 2009 dar a fost gata abia în septembrie 2011, după multe intervenții și presiuni asupra constructorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here