Celebrul tenor Placido Domingo, confruntat cu acuzaţii de hărţuire sexuală

0
17

Celebrul tenor Placido Domingo a devenit marţi ţinta unei serii de acuzaţii de hărţuire sexuală, care au determinat Opera din Los Angeles să anunţe declanşarea unei anchete, iar două mari săli americane au anulat reprezentaţii, relatează AFP.

Într-o anchetă publicată marţi de agenţia americană Associated Press, nouă femei – dintre care doar una a acceptat să-şi divulge numele – afirmă că au fost hărţuite sexual, începând de la sfârşitul anilor ’80, de legendarul tenor de origine spaniolă, considerat cel mai mare star în viaţă al stilului liric. Una dintre ele spune că acesta i-a băgat mâna sub fustă, iar altele că le-a sărutat cu forţa. Ele vorbesc, de asemenea despre gesturi deplasate, precum o mână pe genunchi în timpul unui dejun, sau apeluri insistente seara târziu. Şapte dintre cele nouă femei au declarat că cariera lor a primit o lovitură după ce i-au respins avansurile şi că ele nu au mai putut niciodată să lucreze cu el. Două dintre ele spun că au cedat pentru scurtă vreme avansurilor lui, de teamă să nu-şi compromită cariera. Una dintre ele a afirmat că a avut de două ori raporturi sexuale cu el.

Aceste femei erau tinere şi la începutul carierei la momentul faptelor reproşate, potrivit AP. „Alegaţiile acestor persoane anonime vechi uneori de 30 de ani sunt profund tulburătoare şi, aşa cum sunt prezentate, inexacte”, a reacţionat Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, într-un comunicat făcut public de agenta sa. „Este totuşi dureros să aud că am putut să tulbur pe cineva sau să o fac să se simtă inconfortabil, chiar dacă s-a întâmplat în urmă cu foarte mult timp şi în pofida intenţiilor mele”, a adăugat interpretul de operă de origine spaniolă, devenit o celebritate mondială datorită reprezentaţiilor celor „Trei tenori”, susţinute alături de Luciano Pavarotti şi Jose Carreras. „Eu credeam că toate interacţiunile şi relaţiile mele erau mereu binevenite şi consimţite”, a adăugat prolificul tenor devenit bariton, care într-o jumătate de secol de carieră a înregistrat peste 100 de albume şi a participat la peste 4.000 de reprezentaţii.

Întregul articol pe https://bit.ly/2MibOyi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here