A apărut un nou număr al Revistei Veteranilor din Serviciul Român de Informații

0
68
dav

Spuneți generațiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătălie“. Acesta este mesajul care îi întâmpină pe cititorii celui de-al 38-lea număr al Revistei Veteranilor din Serviciile Române de Informații: „VITRALII – LUMINI ȘI UMBRE“, apărut în anul 2019. Publicația este editată de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul Român de Informații, fiind ghidată de directorul colonel (r) Filip Teodorescu.

Cuprinsul acestei ediții se deschide cu editorialul „La Mulți Ani, S.R.I.!“, din care aflăm că la data de 26 martie 2019 s-au împlinit 29 de ani de existență și funcționare a Serviciului Român de Informații. De asemenea, sunt trecute în revistă câteva aspecte esențiale în legătură cu parcursul S.R.I. de-a lungul timpului. „Ca urmare a eforturilor depuse, a curajului de a adopta decizii importante în procesul de transformare continuă, a profesionalismului resursei umane, în prezent S.R.I. a devenit o instituție de informații performantă și credibilă, apreciată ca atare, în mediul intern și extern, cu reale capacități de sesizare oportună a oricăror amenințări și pericole la adresa securității naționale și internaționale“, se arată în editorialul semnat de colegiul de redacție al revistei „VITRALII – LUMINI ȘI UMBRE“.

150 de pagini de istorie a SRI

Printre multe alte materiale documentate, în paginile noului număr al revistei „VITRALII – LUMINI ȘI UMBRE“ puteți afla informații despre: femeile românce care au participat activ la lupta pentru libertate și unire, condamnarea la moarte a lui Eugen Cristescu, plasat sub învinuirea de „crimă de război și dezastrul țării“, ori despre „Opoziția oamenilor de cultură față de regimul Ceaușescu“ și „Arhiva nucleară a Iranului în mâinile Mossad-ului“. De asemenea, răsfoind paginile publicației, puteți descoperi povestea românului care a trecut prin ghiarele morții și pe care camarazii nu l-au dat uitării o dată cu trecerea la cele veșnice.

Denumirea revistei „VITRALII – LUMINI ȘI UMBRE“ ne trimite cu gândul la dezvăluirea unor amănunte importante despre oamenii care au lucrat în S.R.I. cunoscuți mai mult sub denumirea de „umbre“. Ei bine, aceste „umbre“ au multe de spus, iar numărul 38 din 2019 al acestei ediții vă poate răspunde la întrebări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here