Concursul catehetic „Maica Domnului, povățuitoarea tinerilor”, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

0
94

În perioada 1-13 august 2019, Sectorul Cultural-educațional al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, prin Biroul de catehizare, a organizat Concursul catehetic Maica Domnului, povățuitoarea tinerilor. Evaluarea și premierea copiilor înscriși în competiție a avut loc marți, 13 august 2019, la Ceainăria Culturală din Buzău, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian și a Pr. Cons. Cristian-Marius Dima.

Fiecare protoierie a Eparhiei Buzăului și Vrancei a fost reprezentată în concurs de un grup de cinci copii din ciclul școlar gimnazial (clasele V-VIII). Concursul a cuprins trei secțiuni obligatorii: literar-artistică, artistică-interpretare și învățătura despre Maica Domnului.

Secțiunea literar-artistică a presupus realizarea, la alegere, a unei compuneri despre Maica Domnului (maximum 2 pagini) sau a unei icoane cu Maica Domnului, de către unul sau mai mulți membri ai grupului reprezentativ. La secțiunea artistică-interpretare, fiecare grup a interpretat o priceasnă sau o cântare în cinstea Maicii Domnului, după care a urmat secțiunea învățătura despre Maica Domnului, ce a constat într-un set de 25 de întrebări adresate celor șapte echipe reprezentative ale protopopiatelor din Eparhie.

Comisia de jurizare a fost formată din: Pr. Ionuț Constantin – inspector la Biroul de catehizare, Dna Raluca Trocaru – inspector la Biroul Învățământ și activități cu tineretul, Arhid. Gianin-Cristian Oprea – inspector la Biroul Muzică sacră, Dl Marius-Ciprian Anghel – inspector la Biroul Patrimoniu religios, și Dl Dragoș Popa – inspector la Biroul Cultural. În urma jurizării, au fost stabiliți următorii câștigători: premiul I – grupul catehetic al Protoieriei Râmnicu Sărat, premiul al II-lea – grupul catehetic al Protoieriei Focșani I, premiul al III-lea – grupul catehetic al Protoieriei Pătârlagele, mențiunea I – grupul catehetic al Protoieriei Buzău II, mențiunea a II-a – grupul catehetic al Protoieriei Panciu, mențiunea a III-a – grupul catehetic al Protoieriei Focșani II, și mențiunea a IV-a – grupul catehetic al Protoieriei Buzău I.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian i-a felicitat pe tinerii participanți, îmbrăcați în costume populare tradiționale, cărora le-a oferit premii constând în diplome, icoane ale Maicii Domnului, cărți de rugăciuni și Agenda tânărului ortodox 2019. Evenimentul s-a înscrie în seria manifestărilor culturale și educaționale din 2019, dedicate Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

Mai multe IMAGINI pe – https://bit.ly/2MfrQZQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here