Vrâncean, la judecată după ce a emis file CEC fără acoperire; un altul a produs şi vândut ilegal ţuică

0
1516

Un bărbat de 38 de ani, din comuna Goleşti, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, bărbatul, prin intermediul firmei sale, ar fi emis file CEC fără acoperire în dauna a două părţi vătămate. Faptele ar fi fost comise în lunile noiembrie şi decembrie ale anului 2018.

Procurorii spun că în noiembrie 2018, bărbatul ar fi emis o filă CEC în valoare de 67.267,90 lei, iar în decembrie același an o alta, în valoare de 32.638,22 lei. După emiterea filelor CEC, reprezentanţii societăţilor păgubite au încercat să scoată bani din contul indicat şi nu au putut, descoperind astfel că documentele le-au fost refuzate la plată din lipsă de disponibil. Asta pentru că societatea inculpatului era în indisponibilitate de plată. În rechizitoriu se arată că inculpatul nu a achitat prejudiciul, motiv pentru care cele două societăţi păgubite se constituie părţi civile în dosar. La audieri, bărbatul a recunoscut că a emis filele CEC, completând că nu a făcut acest lucru pentru a achita marfa luată de la cele două societăţi păgubite, ci pentru a prezenta astfel o garanţie.

De asemenea, și un bărbat de 77 de ani, din Boloteşti, face obiectul unui dosar trimis în instanţă tot de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Conform rechizitoriului, între anii 2014 – 2017, acesta a produs cu ajutorul unor instalaţii artizanale, pe care le avea acasă, cantitatea de 903 litri de ţuică, produs care este accizabil, în afara antrepozitului fiscal, activitate care este interzisă de Legea 227/2015. Anchetatorii arată că prin activitatea sa, respectiv prin vânzarea ţuicii şi neplata accizelor şi a altor taxe, bărbatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 12.604 lei. Acesta nu are antecedente şi nu a achitat prejudiciul în cursul urmăririi penale.

La audieri, el a spus că producea ţuica pentru consum propriu, nu pentru a fi vândută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here