Pacienți la Spitalul Județean: persoane agresate, rănite în accidente sau după ce au căzut din căruțe ori de pe biciclete

0
93

La sfârșitul săptămânii trecute, 20 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Focșani, după ce au fost victimele accidentelor rutiere, agresiunilor sau după ce au căzut de pe biciclete ori din căruțe.

Astfel, în după amiaza zilei de sâmbătă, la ora 16:36, un băiat de 9 ani, din Bacău, a fost internat la chirurgie infantilă după ce a ajuns la UPU cu lovituri la piciorul stâng, la nivelul pieptului și la abdomen, suferite în urma unui accident rutier. Un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Reghiu, a ajuns în aceeași după amiază la spital, la ora 15:40, fiind diagnosticat cu contuzie toracică după ce a căzut din căruță. Acesta nu a rămas internat. Tot în urma unei căzături a avut nevoie de îngrijiri medicale și o femeie de 37 de ani, din București. Pacienta a ajuns la spital la ora 18:30 cu mai multe lovituri, vânătăi și răni la umărul și brațul stâng, după ce a căzut de pe bicicletă. Femeia nu a rămas internată. Din aceeași cauză a avut de suferit și un adolescent de 16 ani, din Biliești. Tânărul a ajuns la spital la ora 20:40, cu traumatism cranio-facial, plagă zigomatică în partea dreaptă și la nivelul buzei superioare, escoriații la piramida nazală și contuzie la umărul drept. A fost internat la chirurgie infantilă.

Tot sâmbătă, un bărbat de 68 de ani, din Focșani, a avut nevoie de ajutor specializat după ce a fost victima unei agresiuni și prezenta lovituri la nivelul capului și hemoragie. Bărbatul a ajuns la spital la ora 21:55 și a primit bilet de trimitere la spitalul din Galați. Un tânăr de 23 de ani, din Golești, a ajuns la spital la ora 22:30 și a fost diagnosticat cu contuzie abdominală tot în urma unei agresiuni. Nici în acest caz, pacientul nu a rămas internat.

De asemenea, la spital a ajuns și un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Bolotești, care a fost diagnosticat, conform buletinului de presă al unității medicale, cu agitație psihomotorie, traumatism cranio cerebral cu plagă contuză frontală după ce s-a autoagresat. Bărbatul se afla în stare de ebrietate.

În dimineața zilei de duminică, la ora 3:55, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Andreiașu, a suferit un traumatism cranio cerebral în condiții neprecizate și contuzie toraco abdominală. Nevoie de ajutor medical a avut și o femeie de 36 de ani, din Bordești, după ce a suferit un accident rutier. Femeia a ajuns la spital la ora 11:20, cu traumatism la glezna dreaptă. De asemenea, a fost diagnosticată și cu consum nociv de alcool. Pacienta nu a rămas internată.

În după-amiaza zilei de duminică, la unitatea de primiri urgențe a ajuns și o femeie în vârstă de 60 de ani, din Panciu, care a fost agresată. Aceasta a ajuns la spital la ora 15:20, unde a fost diagnosticată cu agitație psihomotorie, schizofrenie și mai multe contuzii. În acest caz s-a eliberat de trimitere la psihiatrie. De asemenea, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Dumitrești, a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, la ora 16:50. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, el a fost victima unei agresiuni, dar a părăsit spitalul fără aviz medical. Tot în urma unei agresiuni a avut de suferit și un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Slobozia Ciorăști. Acesta a ajuns la spital la ora 16:55, cu traumatism cranio cerebral, contuzie la coloana cervicală, contuzie la umărul drept cu plagă contuză. Bărbatul nu a rămas internat. De asemenea, un bărbat în vârstă de 84 de ani, din Reghin, ajuns la spital la ora 17:20, fiind diagnosticat cu policontuzie după ce a căzut din căruță. Și în acest caz pacientul a refuzat internarea.

Un băiat din Bălești a ajuns la spital la ora 17:50 după ce a suferit un accident rutier. Acesta a fost diagnosticat cu politraumatism, fiind internat la chirurgie infantilă, la terapie intensivă. Din aceeași cauză a ajuns la spital, la ora 22:41, și o femeie în vârstă de 51 de ani, din Brăila. A fost diagnosticată cu traumatism cranio cerebral minor, escoriație frontală dreapta, contuzie la coloana cervicală, contuzie la cotul drept și la articulația genunchiului. Femeia nu a rămas internată.

Un adolescent în vârstă de 14 ani, din Focșani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut de pe bicicletă. Acesta a ajuns la spital la ora 22.56, prezentând mai multe lovituri, fiind internat la chirurgie infantilă. Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Răchitosu, a ajuns, de asemenea, la spital, la ora 23:11, după ce a fost victima unei agresiuni. Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism cranio facial acut închis, escoriații la piramida nazală, la genunchiul stâng și contuzie toracică, însă nu a rămas internat. În aceleași circumstanțe a ajuns la spital și un tânăr în vârstă de 21 de ani, din aceeași localitate. Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut închis, traumatism toracic, contuzie la genunchi și la umărul stâng, escoriații la genunchiul stâng, fiind internat la secția de chirurgie.

Luni dimineața, la ora 00:20, o femeie în vârstă de 28 de ani, din Poiana Cristei, a avut nevoie de ajutor medical după ce a fost victima unei agresiuni. Femeia a fost diagnosticată cu contuzie toraco – abdominală veche de 24 de ore, conform buletinului de presă al unității medicale, însă nu a rămas internată. A refuzat internarea și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Galați, care a ajuns la spital la ora 02:41 cu traumatism cranio cerebral acut deschis și plagă contuză, suferite în urma unei agresiuni, dar și a unui accident rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here