Judecătorii prelungesc programul alegerilor la Obștea de moșneni Vidra Tichiriș

0
382

Magistrații focșăneni au schimbat programul de desfășurare a alegerilor la Obștea de moșneni Vidra Tichiriș. Magistrații de la Judecătoria Focșani au admis, în parte, cererea pentru o Ordonanță președințială pentru prelungirea intervalului de timp în care se vor desfășura alegerile. Un grup de inițiativă a contestat deciziile luate de Consiliul de Administrație al Obștei referitoare la organizarea alegerilor din luna septembrie. Oamenii spun că intervalul de trei ore stabilit pentru desfășurarea alegerilor este insuficient pentru cei aproape o mie de membri de obșteni așteptați la vot. Practic, oamenii cer respectarea tradiției iar alegerile să aibă loc pe parcursul întregii zile de duminică, de la 9 la ora 20. Printre cei care au semnat Ordonanța se numără Costică Marica, Eugen Pantazică, Ioan Micu, Sergiu Caba, Vasile Roman. Magistrații vrânceni le-au dat dreptate și au modificat intervalul orar. „Admite în parte cererea. Dispune modificarea în parte a Deciziei Consiliului de Administrație al Obștii de Moșneni în Devălmășie a Satelor Vidra și Tichiriș nr.8/19.05.2019 în sensul ca intervalul orar pentru desfășurarea alegerilor să fie între orele 09.00 și 20.00 în cursul zilei de 01.09.2019”, se arată în decizia magistraților focșăneni.

Sentința este executorie și produce efecte. „Ordonanța este provizorie și executorie. Dacă hotărârea nu cuprinde nicio mențiune privind durata sa și nu s-au modificat împrejurările de fapt avute în vedere, măsurile dispuse vor produce efecte până la soluționarea litigiului asupra fondului”, potrivit Codului de Procedura Civilă.

Monitorul de Vrancea a prezentat situația de la Obștea de moșneni Vidra Tichiriș, unde sunt mai multe nemulțumiri referitoare la modul în care este pregătită Adunarea Generală din acest an. „Nu este posibil ca alegerile să se desfășoare doar pentru o perioadă de trei ore. Oamenii sunt în vârstă, se mai duc la biserică, nu este timpul necesar ca să voteze pentru Obște. Cred că intenționat a fost stabilit acest program astfel încât să nu fie îndeplinit cvorumul și actualul Consiliu de Administrație să conducă în continuare, până la următoarele alegeri. Niciodată, la niciun fel de alegeri, la obște sau la primărie, parlamentare, nu au fost doar trei ore în care oamenii să vină și să voteze. Nu este posibil așa ceva. Oamenilor trebuie să li se dea posibilitatea să vină și să voteze pe parcursul zilei. De aceea noi am cerut ca alegerile să desfășoare de dimineață până seara, la ora opt. Atunci ar fi timp suficient pentru ca un număr cât mai mare de obșteni să vină și să voteze. Sunt bătrâni care nu pot veni să voteze în intervalul de trei ore”, ne-a spus Costică Marica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here