Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă; asigură plata salariilor, funcţionarea tuturor instituţiilor şi continuarea investiţiilor

0
130

Rectificarea bugetară este una pozitivă şi va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare, a declarat prim-ministrul PSD Viorica Dăncilă. „(…) Aşa cum am spus şi data trecută, este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare”, a precizat Dăncilă, în deschiderea reuniunii Executivului.

Premierul a menţionat că, în urma rectificării, bugetul Ministerului Sănătăţii rămâne la nivelul alocat la începutul anului. „Fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea şi reabilitarea tuturor unităţilor sanitare din ţară, precum şi pentru continuarea programelor naţionale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate şi plata majorată a salariilor pentru cadrele medicale”, a explicat Dăncilă.

Ea a adăugat că Educaţia „va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4% faţă de anul 2018”. „Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare”, a spus prim-ministrul. „Vom continua programele începute în Educaţie, inclusiv cel privind plata pentru rechizitele şcolare pentru copiii din familii cu veniturile reduse. Reducerea de aproximativ un miliard de lei a bugetului Ministerului Educaţiei se referă în principal la Programul ‘Merg la şcoală’, care, din păcate, nu a fost pregătit pentru a putea fi finanţat şi implementat până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a explicat, de asemenea, că „sunt reanalizate cheltuielile de personal care au fost supraestimate iniţial”.

Sursa foto: Gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here