Program prelungit pentru eliberarea carnetelor de viticultor

0
78

Viticultorii vrânceni sunt așteptați la Direcția Agricolă inclusiv în zilele de 15-16 august pentru vizarea și eliberarea carnetelor de viticultor. Direcția Agricolă a anunțat că Registrul Plantațiilor Viticole (RPV) va fi deschis în perioada menționată astfel încât viticultorii să beneficieze de aceste servicii și să aibă documentele necesare pentru comercializarea strugurilor de vin. Precizărilor conducerii Direcției Agricole au loc în contextul în care Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă iar 15 august este zi liberă legală, conform Codului Muncii.

Conform legislației în domeniu, producătorii de vinuri pot cumpăra struguri numai de la podgorenii care au carnet de viticultor. În cazul producătorilor de struguri care nu sunt înregistrați în RPV, aceștia trebuie să prezinte actele care atestă titlul sub care deţin suprafaţa plantaţiei viticole. Vrâncenii care vor să obțină carnetul de viticultor trebuie să depună la Direcția Agricolă Vrancea o cerere conform modelului care poate fi descărcat accesând link-ul – http://www.dajvrancea.ro/formulare/ în care să menționeze producția de struguri din soiuri nobile pentru vin, pe fiecare soi deținut în cultură și campanie viticolă.

Orice transport de struguri din soiuri nobile pentru vin va fi însoțit în mod obligatoriu, de la cultivator până la centrul de procesare, de fila din carnetul de viticultor, în original, corespunzătoare cantităților transportate. Producătorii care vinifică întreaga cantitate de struguri în spațiile de vinificare proprii sunt exceptați de la completarea filei din carnetul de viticultor pentru transportul strugurilor din soiuri nobile pentru vin din producția proprie. Carnetele de viticultor pot fi ridicate contra sumei de 11,66 lei/bucată de la Direcţia pentru Agricultură Vrancea, de luni până joi în intervalul orar 08.30-17.00 şi vineri 08.30-14.30.

Cererea poate fi descărcată AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here