Extrasele de cont în format electronic fără comisioane la Fisc

0
90

Fiscul nu percepe comisioane pentru eliberarea, în format electronic, a extraselor de cont deschise pe numele operatorilor economici şi altor entităţi la unităţile trezoreriei statului. Aceste extrase sunt semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finanţelor Publice, cu certificat digital calificat sau cu sigiliu electronic, titular Ministerul Finanţelor Publice, după caz. Potrivit unei informări a Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea, reprezentanţii legali ai operatorilor economici şi ai altor entităţi care nu sunt de acord cu accesul la vizualizarea şi descărcarea extraselor de cont în format electronic notifică în scris unitatea trezoreriei statului la care au deschis conturile referitor la faptul că nu optează pentru această modalitate de primire a extraselor de cont.

Începând cu prima zi lucrătoare de la depunerea notificării, unităţile trezoreriei statului sistează punerea la dispoziţie a extraselor de cont în format electronic, acestora urmând a le fi puse la dispoziţie extrasele pe suport hârtie. În cazul în care operatorii economici şi alte entităţi nu depun notificarea la unităţile trezoreriei statului, se consideră că aceştia şi-au dat implicit acordul pentru vizualizarea şi descărcarea extraselor de cont în format electronic de către persoanele care sunt înregistrate ca utilizatori ai serviciilor «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» pe baza certificatului digital calificat. Pentru eliberarea extraselor pe suport hârtie se percep comisioane la nivelul stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice”, se arată în informarea AJFP VRancea.

Finanțiștii precizează că instituţiile publice pot vizualiza şi descărca din Sistemul naţional de raportare Forexebug extrasele de cont în format electronic. De asemenea, operatorii economici şi alte entităţi pot vizualiza şi descărca extrasele conturilor, în format electronic, prin intermediul serviciului «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» existente pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here