GALERIE FOTO: Premii pentru elevii de 10 ai Focșaniului

1
1087

Primarul Cristi Misăilă i-a premiat, ieri, pe elevii unităților școlare din Focșani, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Examenul Național de Bacalaureat. Premiile au fost acordate în cadrul unui eveniment organizat în sala de ședințe a Primăriei Focșani, la care au fost prezenți inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru, viceprimarul Marius Iorga, consilierii locali Mihai Petruț și Radu Nițu, profesori și părinți ai elevilor premiați. „Am sprijinit performanța, am sprijinit pe acei copii care, prin rezultatele pe care le-au obținut, ne-au făcut cinste. atât nouă, municipalității, familiilor, profesorilor care v-au îndrumat. Este o bucurie să avem un număr atât de mare de elevi care au obținut nota 10 la Examenul de Bacalaureat și la Examenul de Evaluare Națională”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Premiile aprobate în Consiliul Local sunt de 1000 lei pentru absolvenții de liceu care au obținut nota 10 la Bacalaureat și de 500 lei pentru elevii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională. „Este o sumă infimă pentru câte nevoi aveți dar cred că este un stimulent pentru generațiile viitoare de a învăța și a ne determina să alocăm cât mai mulți bani pentru asemenea premieri. Ne dorim să avem copii cât mai bine pregătiți pentru că voi sunteți cei care, mai departe, veți prelua soarta acestei țări, acestei urbe și să o dezvoltați. Vă felicit personal pentru rezultatele obținute, felicit profesorii care v-au îndrumat și părinții care v-au sprijinit”, a mai spus primarul Misăilă.

La rândul său, inspectorul școlar adjunct Aurel Șelaru a felicitat autoritățile locale pentru sprijinul acordat pentru învățământul din Focșani dar și pe elevii care au renunțat la timpul lor liber pentru a învăța și a obține rezultatele de excepție la examenele naționale. „Mă bucur că domnul primar, Consiliul Local sprijină an de an școala din Focșani. Așa cum spunea domnul primar, investim în educație, investim în dumneavoastră, dragi elevi, investim în viitorul nostru. Lucrurile bune se fac împreună iar voi știți acest lucru. Dacă voi, cei de nota 10, cei mai buni dintre cei buni, ați ales ca din timpul vostru liber să vă dedicați studiului, iată că rezultatele se văd”, a precizat Aurel Șelaru.

Cei mai mulți elevi premiați, 14, sunt la Evaluarea Națională. Aceștia au primit câte cinci sute de lei. Pe listă se află elevii Diana Bădărău, Alexandra Ifrim, Dragoș Norocea, Ioana Miruna Pîslaru, Elena Lăcrămioara Sartore, Irina-Elena Coman, Melica Luciana Antonescu, Rareș Cara, Marius Baican, Alexandra Elena Filimon, Ianis Robert Sava, Ana Ștefania Pințoiu, Andreea Peiu, Ianis Mihail Bejenaru.

Pe lista elevilor care au primit câte o mie de lei pentru nota 10 la Bacalaureat se află doar absolvenți de la Colegiul Național Unirea, dintr-o singură clasă, Alina Elena Dima, Alex Iordăchescu, Răzvan Andrei Matișan, Andra Elena Mircea, Andreea State, Raluca Vasilache. Majoritatea acestei generații de excepție a ales să își continue studiile în România, la Automatică și Calculatoare, dar sunt și elevi care vor merge la facultăți din Olanda și Manchester.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here