Precizări privind ceremonia depunerii de coroane la Mausoleul Mărășești

0
346

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea a transmis ieri o notă de presă „pentru o corectă informare a opiniei publice”, în care face precizări privind ceremonia depunerii de coroane la Mausoleul Mărășești, care a avut loc marți, 6 august. „Evenimentul “Vrancea Eroică”, dedicat cinstirii eroilor neamului, a fost organizat cu respectarea prevederilor legislației în vigoare, conform Legii nr. 215/2016, privind ceremoniile oficiale. Astfel, potrivit art. 16, „depunerea coroanelor de flori se desfăşoară cu respectarea ordinii de precădere. În cadrul unei ceremonii oficiale va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entităţi prezente:

a)Preşedintele României/Administraţia Prezidenţială; b)Parlamentul României;

c)Guvernul României/prefectul; d)primarul localităţii unde are loc ceremonia;

e)preşedintele consiliului judeţean; f)corp diplomatic; g)entitatea organizatoare.”. Tocmai pentru a respecta legea, dar și pentru a oferi posibilitatea tuturor persoanelor care doresc să aducă un omagiu eroilor, Consiliul Județean Vrancea, în calitate de organizator, a decis ca acest lucru să se realizeze în data de 6 august la Mausoleul Eroilor din Focșani”, arată sursa citată.

În documentul transmis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea se precizează că după încheierea ceremoniei oficiale au putut fi depuse coroane la Mărășești şi din partea altor entităţi sau persoane, așa cum s-a întâmplat cu Asociația Romilor în România, Asociația Comunelor, Asociația Veteranilor de Război și Asociația Italienilor. „Este o ipocrizie să spui că Marian Oprișan a interzis cuiva să aducă omagiu eroilor neamului! Ceremonia de depuneri de coroane ar trebuie să fie făcută cu pioșenie și în liniște, nu cu scopul de a face campanie electorală!”, se mai arată în nota de presă.

Sursa foto: Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here