Plan de urbanism pentru drumul de acces către cartierul de pe Calea Munteniei

0
783

Primăria Focșani a pregătit documentația pentru realizarea drumului de acces către cartierul de locuințe de pe Calea Munteniei. Planul Urbanistic Zonal pentru drumul care asigură accesul către ansamblul rezidențial existent urmează să fie supus avizării în prima ședință a Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a teritoriului din Focșani. Totodată va fi discutat și raportul asupra informării și consultării publicului pentru acest PUZ. Investiția în realizarea drumului de acces către locuințele din zonă este o obligație asumată de municipalitatea focșăneană prin protocolul de preluare a terenului de la Armată. La finele anului 2016 a fost semnat protocolul prin care terenul, cu o suprafață de 2604 metri pătrați, a fost trecut din domeniul public al statului și administrarea MApN, în domeniul public al municipiului Focșani.

După preluarea terenului, administrația locală are un termen de trei ani în care să amenajeze drumul către cartierul de locuințe. „După cum știm cu toții, singura cale de acces către ansamblul rezidențial de locuințe de pe Calea Munteniei trecea prin vecinătatea unităților militare, îngreunând astfel traficul, mai ales pe timp de vreme nefavorabilă. Prin semnarea acestui protocol, vrem să realizăm un drum accesibil atât cetățenilor ce locuiesc în această zonă cât și mașinilor de intervenție rapidă”, spunea primarul Cristi Misăilă după semnarea actului prin care municipalitatea a preluat în administrare terenul respectiv.

Terenul a fost acordat de MApN după ce municipalitatea a cedat un teren de peste 2600 metri pătrați în Cimitirul Sudic pentru amenajarea unui cimitir militar de garnizoană. Hotărârea de Guvern a stins conflictul care există de ani de zile între Armată și locatarii din zonă. Au fost zeci de procese între oamenii din zonă, Primăria Focșani și Ministerul Apărării Naționale, ajungându-se până la blocarea accesului către propriile locuințe pentru oamenii care locuiesc în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here