Investiții masive în infrastructura comunei Vîrteșcoiu

0
880

Primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza, a anunțat că investițiile pe care administrația județeană dar și autoritățile locale le au în localitate au creat un disconfort locuitorilor, cărora le cere scuze și face apel la înțelegerea lor pentru a finaliza cu bine investițiile. „Au fost deschise mai multe șantiere pe raza comunei noastre – și aici ne referim la lucrările de modernizare a drumurilor județene, a străzilor din comună, a lucrărilor de canalizare, a lucrărilor la sistemul centralizat de apă precum și alte construcții civile. Toate aceste investiții au ca termen de finalizare sfârșitul anului 2020, așa că ne cerem scuze pentru disconfortul rutier și alte evenimente neprevăzute apărute pe perioada execuției acestor investiții. Totodată, venim cu rugămintea la dumneavoastră de a nu mai planta pe domeniul public (la limita gardului proprietății cu drumurile) pomi fructiferi, arbori, arbuști, flori, etc., pentru că pe aceste porțiuni vor mai fi executate investiții (rețea gaze naturale)“, se arată în mesajul primarului Viorel Mîrza.

De reținut că în urmă cu câteva săptămâni, primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza, a anunțat că a inițiat un proiect care vizează alimentarea cu gaze a întregii localități. Acesta a precizat că deja a fost realizat studiul de fezabilitate și a obținut și autorizația de la societatea Transgaz. „Avem în derulare unul din cele mai ample proiecte de investiții, respectiv alimentarea cu gaze a comunei Vîrteșcoiu. Am obținut avizul de la Transgaz, am realizat studiul de fezabilitate și suntem în discuții pentru sursa de finanțare“, a afirmat primarul Viorel Mîrza. Edilul șef al comunei Vîrteșcoiu a precizat că una dintre soluții este cea de racordare la rețeaua existentă în Cartierul Unirea din orașul Odobești. Conducta de la Unirea până la Vârteșcoiu ar urma să fie construită de Transgaz, pe o lungime de doi kilometri. Rețeaua de alimentare cu gaze a comunei Vîrteșcoiu va avea o lungime totală de 28 de kilometri, o stație de pompare și repompare, dar și mai multe cămine de racordare. Valoarea totală estimată a proiectului este de 2 milioane de euro. „Locuitorii comunei își doresc foarte mult să aibă acces la rețeaua de alimentare cu gaze, iar în acest moment pot să vă spun că peste 50 la sută din locuitorii comunei și-au exprimat intenția de a se racorda la rețeaua de alimentare cu gaze“, a mai spus primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.

Patru investiții mari derulate de Consiliul Județean

De asemenea, în luna iunie, administrația județeană a demarat lucrările la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Vîrteșcoiu. La Vîrteșcoiu vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 3.555 metri, la conducte de refulare de 1.778 metri și 2 bucăți pentru stațiile de pompare ape uzate. Contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 136.016.351,62 lei.

În perioada următoare vor începe lucrările la alte trei investiții mari pe care le derulează Consiliul Județean Vrancea. Este vorba de reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 205 S, DJ 205 C și DJ 205. „Este o investiție foarte mare pentru comunitate, respectiv realizarea sistemului de canalizare, este a doua investiție ca valoare după alimentarea cu apă, investiție care a început anul trecut. În perioada următoare vor începe lucrările la alte trei investiții mari pe care le derulează Consiliul Județean Vrancea. Este vorba de reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 205 S, DJ 205 C și DJ 205 B. Toate aceste cinci lucrări, numai pe raza comunei Vîrteșcoiu, au o valoare de 11 milioane de euro. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean, domnului președinte Marian Oprișan pentru efortul depus pentru că, știm cu toții, lucrurile mari, frumoase, se fac cu răbdare, cu timp și cu multă muncă“, a afirmat primarul Viorel Mîrza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here