Amenzi date de polițiștii locali focșăneni pentru chiștoace și coji de semințe aruncate la voia întâmplării

0
1347

Poliția Locală Focșani a amendat, în luna iulie, 78 de focșăneni pentru mizeria pe care o făceau pe domeniul public al municipiului. Amenzile, în valoare de patru mii lei, au fost aplicate pentru că persoanele respective aruncau mucuri de ţigară sau coji de seminţe în alte locuri decât în coşurile de gunoi stradale. Sancțiunile au fost aplicate în timpul acțiunilor derulate de Poliţia Locală Focșani, pe parcursul lunii trecute, „pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, asigurarea fluenței traficului, prevenirea și combaterea opririlor, staționărilor și parcărilor neregulamentare, pe linia prevenirii şi combaterii încălcării normelor legale privind activitățile de comerţ, protecţia mediului și pe linia disciplinei în construcții, conform legislaţiei în vigoare.

În total, pe lângă acţiunile de prevenire desfășurate în iulie, au fost aplicate 627 sancțiuni contravenționale în valoare de 151 mii lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate șoferilor care circulau sau staționau neregulamentar pe străzi din Focșani. Au fost aplicate sancțiuni pentru: oprire în zona de acțiune indicator Oprirea interzisă – 57 sancțiuni în valoare de 11.020 lei; oprire neregulamentară pe trecerea pentru pietoni – 44 sancțiuni în valoare de 9.280 lei; oprire neregulamentară pe trotuar – 18 sancțiuni în valoare de 3.190 lei; oprire neregulamentară în stația destinată mijloacelor de transport în comun – 12 sancțiuni în valoare de 2.030 lei; oprire neregulamentară în intersecție – 9 sancțiuni în valoare de 1.450 lei; staţionare neregulamentară – 126 sancțiuni în valoare de 37.700 lei; circulație pe interzis – 20 sancțiuni în valoare de 4.060 lei. Alte 73 de sancțiuni, în valoare de 8400 lei, au fost aplicate pentru staționare neregulamenatară în parcare fără a deține abonament, iar patru amenzi, în valoare de 400 lei, au fost aplicate pentru mașinile expuse la vânzare în alte locuri decât cele special amenajate.

Pentru pătrunderea cu autoturismul pe spațiile verzi au fost aplicate 43 de sancțiuni, în valoare de 7200 lei, iar pentru însușirea deșeurilor din pubele au fost aplicate șase amenzi, în valoare de 400 lei. Polițiștii locali au aplicat 24 de amenzi, în valoare de 1.500 lei, pentru consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele prevăzute de lege, iar zece sancțiuni au fost pentru refuzul de legitimare sau de a se prezenta la sediul Poliției Locale. În ceea ce privește comercializarea produselor și serviciile de piață, polițiștii locali au amendat, cu 13 mii lei, 28 de comercianți funcționarea punctului de lucru fără autorizație de funcționare valabilă eliberată de Primăria Focșani. De asemenea, 12 focșăneni au fost amendați, cu 22 mii lei, pentru că executau lucrări de construire fără a deţine autorizaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here