Vinurile de la Crama Gîrboiu, premiate cu AUR la Berliner Wein Trophy 2019

0
362

Trei vinuri produse de Crama Gîrboiu au obținut medalia de aur în cadrul concursului Berliner Wein Trophy 2019, cea mai mare competitie mondială de vinuri patronată de Organizația Internațională a Vinului. Conform anunțului oficial făcut de organizatori, cele trei vinuri produse în Vrancea sunt Livia Șarbă sec 2018 DOC Cotești, Tectonic Șarbă sec 2018 DOC Cotești și Bacanta Sauvignon Blanc Fume sec 2018 DOC Cotești. În urmă cu un an, alte două vinuri produse de crama din Vrancea, Bacanta Chardonnay 2017 DOC Cotești și Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel 2017 DOC Cotești, obțineau medalii de aur la Concours Mondial de Bruxelles.

„Faptul că vinurile noastre au primit o așa recunoaștere ne onorează, însă sunt mult mai bucuroasă pentru că vinurile românești sunt premiate la nivel internațional. În ultimii ani am muncit și investit enorm pentru dezvoltarea domeniului, iar acestea sunt doar o parte dintre rezultate. Mândria mea rămâne Livia Șarbă, un vin etalon pentru crama noastră, un pionier în industria viti-vinicolă din Vrancea, dar cel mai important, un vin accesibil tuturor românilor, prin faptul că se găsește în rețeaua de hypermarketuri la un preț mai mult decât decent. Ca să vă puteți bucura de vinuri bune de la Crama Gîrboiu!”, a declarat Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

Anual, peste 13.000 de vinuri sunt înscrise în cadrul Berliner Wein Trophy, unul dintre cele mai mari concursuri internaționale dedicate acestei industrii. Anul acesta, organizatorii au anunțat că au fost înscrise vinuri din nu mai puțin de 40 de țări, jurizate de peste 200 de specialiști din întreaga lume.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înființată în anul 2005 și deține o suprafață de aproximativ 250 de hectare în zona viticolă Cotești din județul Vrancea. În ultimii ani, compania a primit numeroase premii internaționale pentru vinurile produse, printre care Bacanta Chardonnay, care a fost cel mai premiat vin alb din România în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here