Centru de asistență și recuperare la Odobești, înființat cu fonduri europene

0
677

Proiectul cu finanțarea europeană „Înființarea și dotarea Centrului de asistență și recuperare din orașul Odobești“, în valoare de 60 de mii de euro, derulat de Primăria orașului Odobești, se află în curs de finalizare. Proiectul este dezvoltat în sediul fostei primării din satul Unirea. Scopul proiectului este dotarea centrului de asistență și recuperare, prin achiziționarea de aparate pentru recuperare fizioterapeutică și kinetoterapie.

Beneficiarele acestui centru vor fi toate persoanele vârstnice și cele aparținând categoriilor defavorizate, care au domiciliul pe teritoriul administrativ al orașului Odobești, precum și persoanele din comunele învecinate, care se află în imposibilitatea de a se îngriji singure sau ale căror familii nu pot asigura, parțial sau integral, îngrijirea și întreținerea acestora pentru o perioada de timp. Suprafața clădirii în care va funcționa centrul de asistență și recuperare este de 115 mp. Acesta va fi primul centru, aparținând Primăriei Odobești, care va avea dotări pentru asistență și recuperare fizioterapeutică sau kinoterapeutică.

Aceste dotări vor face ca viața și sănătatea persoanelor vârstnice, precum și a celor aparținând categoriilor defavorizate de pe raza orașului Odobești, să fie mult mai bună. „Prin acest proiect, se dorește dotarea infrastructurii sociale la nivelul orașului Odobești, reducerea sărăciei, creșterea incluziunii sociale, creșterea calității vieții pentru populația locală, în special a grupurilor dezavantajate, vulnerabile, oferirea unui model alternativ de asistență care să respecte identitatea, integritatea și demnitatea persoanei vârstnice. Noul centru va fi dotat cu echipamente și aparate medicale pentru Electroterapie, Ultrasunete, Electrostimulare, Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, pe scurt LASER-ul, Unitate pentru tracțiuni lombare și cervicale, Masă pentru elongații, Dispozitive de mișcare pasivă continuă, Dispozitiv profesional pentru proceduri de diatermie (accelerează vindecarea și diminuează durerile musculare și articulare), Aparat Multifuncțional Bio Force, Aparat drenaj limfatic. După identificarea persoanelor aflate în nevoie, acestea vor fi consultate de medici specialiști care vor prescrie tratamente și proceduri necesare ameliorării sau/ și eliminării stării de nevoie“, a declarat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

Edilul a adăugat că după obținerea recomandărilor din partea medicilor specialiști, persoanele aflate în nevoie se vor prezenta la Centrul de asistență și recuperare, unde vor fi preluate de asistentul medical și li se va aplica schema de tratament conform scrisorii de recomandare din partea doctorului specialist, utilizând echipamentele și dotările unității. „Se va ține o evidență strictă a persoanelor care vor beneficia de tratament din partea centrului de zi, vor fi raportate către medicii specialiști și către Compartimentul Asistență Socială și Autoritate Tutelară, în scopul gestionării eficiente a aplicării tratamentelor corespunzătoare nevoilor identificate“, a mai spus primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here