Jigniri liberale pentru angajații Primăriei Focșani

0
1076

Primăria Focșani are un număr mai mic de angajați în 2019 decât în urmă cu trei ani, arată un comunicat al angajaților administrației locale. Este un răspuns la „acuzațiile mincinoase” lansate de „un mic deputat liberal” care a jignit angajații bugetari din Vrancea, respectiv Focșani. În comunicatul de presă al colectivului din Primăria Focșani se arată că, începând cu 2016, prin două modificări succesive ale organigramei, aprobate în unanimitate de consilierii locali, au fost luate măsuri precum disponibilizarea femeilor de serviciu și a paznicilor și trecerea măturătorilor de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani la CUP Salubritate Focșani. În același timp au fost făcute angajări la departamentele cu deficit de personal pentru a crește calitatea serviciilor oferite locuitorilor municipiului. Astfel, în 2016 erau 610 angajați dintr-un număr de 687 posturi iar în 2019 sunt 601 angajați, la 693 posturi aprobate. „Știm cu toții cât dura până acum trei ani de zile eliberarea unui aviz, a unui certificat de urbanism sau a unei autorizații de contruire, în condițiile în care astăzi toate acestea pot fi emise în regim de urgență în maxim trei zile!”, se arată în comunicat.

De exemplu, la Urbanism, de la 9 persoane în 2016, acum lucrează 14 persoane, la Proiecte sunt 12 funcționari acum, comparativ cu 3 în 2016 iar la Investiții sunt 8 persoane acum, comparativ cu 4 în 2016. De asemenea, în 2016 erau 27 funcționari la Taxe și Impozite, comparativ cu 36 în 2019. Mai mult, concursurile de angajare au fost publice și s-au desfășurat cu respectarea prevederilor legale, în unele cazuri fiind chiar și câte 20 candidați pe post. Dacă domnul în cauză are informații că există vreun concurs în care comisia a încălcat legea și a favorizat pe unul dintre candidați, îl somăm să prezinte public acele documente sau să își ceară scuze! Totodată, ar fi de menționat și că ultimul concurs organizat în Primăria Municipiului Focșani a avut loc în toamna anului 2018. În plus, odată angajați, pentru TOȚI funcționarii au fost instituite reguli noi de conduită profesională care au dus la eficientizarea activității în paralel cu îmbunătățirea percepției populației față de noi și de colegii noștri. Cei care nu au vrut sau nu au putut să respecte aceste reguli au fost sancționati conform legii, inclusiv în comisiile de disciplină. A existat chiar și un caz în care, după încheierea stagiului de debutant, raporturile de muncă au încetat din cauza incapacității respectivei persoane de a se ridica la nivelul profesional din cadrul Primăriei, se arată în comunicat.

În ceeea ce privește salariile, cu diferențele mari între sectorul de stat și cel privat, problemele apar atunci când oamenii de afaceri își bat joc de angajați și oferă salarii minime, fără să se gândească dacă salariații pot supraviețui de la o lună la alta cu aceste venituri. În acest context se menționează că cel mai mare salariu, cel al directorului general din firma deputatului liberal este de 2300 lei brut. „Același deputat liberal critică nivelul salarizării din Focșani și din Vrancea, pe care îl consideră prea mare la stat și prea mic la privat… Ceea ce “uită” să spună este că această diferență i se pare mare pentru că la firma sa angajații primesc salarii de mizerie! Domnule deputat liberal, cum este posibil ca cel mai mare salariu din firma dumneavoastră, cel al directorului general, să fie doar de 2300 lei brut? Despre salariile celorlalți angajați nici nu mai vorbim pentru că reprezintă pur și simplu o bătaie de joc la adresa acestora! V-ați întrebat oare vreodată cum reușesc oamenii angajați la dumneavoastră să trăiască de la o lună la alta cu aceste salarii?! Sau nu vă pasă?

Iată de ce suntem în partea inferioară a clasamentului pe salarizare și venituri la nivel local în comparație cu media națională … pentru că în continuare există “oameni de afaceri” precum acest mic deputat, care își bat joc de angajați! Învățați să vă respectați angajații și să îi plătiți așa cum merită și după aceea să veniți să dați lecții de economie!”, se arată în comunicat.

Funcționarii recunosc faptul că „întotdeauna va fi loc și de mai bine, dar totodată vrem să fim lăsați să ne facem datoria, pentru că tot ceea ce ne dorim este ca focșănenii să fie mulțumiți de serviciile municipalității!”.

Sursa foto: Primăria Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here