AFIR: Beneficiarii publici ai PNDR 2020 pot opta pentru demararea procedurilor de achiziţii înaintea încheierii contractului de finanţare

0
50

Beneficiarii publici ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, selectaţi pentru finanţare prin Raportul de selecţie publicat pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pot opta pentru demararea procedurilor de achiziţii înaintea încheierii contractului de finanţare cu instituţia, cu respectarea prevederilor procedurale şi a legislaţiei în vigoare privind derularea achiziţiilor publice.

„Reamintesc beneficiarilor publici ai PNDR 2020 că pot utiliza clauza suspensivă în derularea procedurilor de achiziţii publice, această prevedere fiind activată prin Manualul de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică începând cu luna mai 2018. Prin această clauză, acordăm solicitanţilor publici de fonduri europene, care au fost notificaţi în urma aprobării rapoartelor de selecţie, posibilitatea de a opta pentru demararea procedurilor de achiziţii înaintea încheierii contractului de finanţare cu AFIR. De aceste prevederi pot beneficia şi OUAI-urile care urmează să fie selectate pentru finanţare prin submăsura 4.3, componenta de irigaţii. Acest lucru poate fi făcut cu respectarea prevederilor manualului de proceduri, menţionând în conţinutul documentaţiilor de atribuire o clauză suspensivă care să condiţioneze încheierea şi executarea contractului de achiziţie de încheierea contractului de finanţare a proiectului cu AFIR”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Responsabilii legali ai proiectelor trebuie să aibă în vedere faptul că semnarea contractului de finanţare se face, de asemenea, cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.

Întregul articol https://bit.ly/2MBfZED

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here