Elevii școlilor Ion Basgan și Duiliu Zamfirescu vor învăța, din toamnă, în alte unități de învățământ

0
4114
bdr

Autoritățile locale au stabilit în ce unități de învățământ vor învăța, din toamnă, elevii școlilor „Ion Basgan” și „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, care vor intra în reabilitare în perioada următoare. Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a școlilor Ion Basgan și Duiliu Zamfirescu nu vor mai putea fi organizate cursuri în incintele celor două unități, în următorul an școlar.

Astfel, pentru a identifica cele mai bune variante pentru elevii celor două școli focșănene, a fost organizată o ședință, la care au participat directorii unităților de învățământ, inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru și primarul Focșaniului Cristi Misăilă. Potrivit variantelor finale, rezultate în urma discuțiilor, elevii Școlii „Ion Basgan” vor învăța la săli de clasă de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Grădinița Nr. 2 și în două corpuri de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. În cazul Școlii „Duiliu Zamfirescu”, elevii din ciclul gimnazial vor învăța în săli de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. Elevii din ciclul primar I – IV vor învăța în săli de la școlile „Alexandru Vlahuță” și „Nicolae Iorga”.

Urmează ca în această săptămână să aibă loc discuții între directorii școlilor, cu cadrele didactice, pentru a fi stabilit programul școlar și modul în care vor învăța elevii celor două școli care vor intra în renovare. În funcție de acest program, vor fi stabilite și cursele pentru autobuzele școlare, care vor prelua elevii și îi vor duce la unitățile de învățământ. „Săptămâna aceasta trebuie prezentate variantele finale pentru a stabili cum va funcționa transportul elevilor, care vor fi rutele pentru autobuzele care vor duce copiii la școli”, ne-a spus primarul Cristi Misăilă, care a precizat că administrația locală va asigura tot sprijinul pentru ca elevii să învețe în cele mai bune condiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here