Colegiul Cotea din Focșani și Liceul Tehnologic Odobești, vizitate de un reprezentant al Ministerului Agriculturii

0
433

Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani și Liceul Tehnologic Odobești au fost vizitate, săptămâna trecută, de Maricel Floricel Dima (FOTO), subsecretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Vizita a urmărit identificarea, împreună cu conducerea unităților de învățământ, a problemelor cu care se confruntă acestea și găsirea a soluțiilor specifice în vederea eficientizării învățământului liceal agricol.

La întâlniri au participat reprezentanți ai Direcției Agricole Vrancea și Bacău, persoanele desemnate membri în cadrul Consiliilor de Administrație ale acestor licee. Reamintim că, în această perioadă, Direcția Agricolă se implică în identificarea societăților din agricultură și domeniile conexe pentru efectuarea stagiilor de practică a elevilor. Începând cu anul școlar 2019-2020, finanțarea liceelor va consta în investiţii specifice în agricultură și a cheltuielilor materiale necesare funcţionării acestora. De exemplu, Ministerul Agriculturii va finanța cheltuielile cu transportul la societățile agricole unde va fi realizată practica de specialitate. De asemenea, se oferă posibilitatea ca liceele să beneficieze de terenuri agricole, cu o suprafață de maxim 10 hectare.

„În urma vizitării bazei tehnice și materiale a fiecărei unități de învățământ (laboratoare de specialitate, cantine, internate, loturi didactice) s-au stabilit obiectivele prioritare ce urmează a fi finanțate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune, prin finanțarea acestor investiții în cadrul liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol, crearea condițiilor necesare pentru pregătirea elevilor în domeniul agriculturii, în concordanță cu noile tehnologii practicate la nivel de fermă, precum și promovarea învățământului profesional agricol, măsuri care vor conduce la reîntinerirea și profesionalizarea forței de muncă din agricultură”, se arată într-un comunicat al MADR.

Sursa foto: revista-ferma.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here