Pista de biciclete spre Crângul Petrești, deteriorată de utilajele grele de construcții

0
1268

Pista de biciclete care duce spre Crângul Petrești „este supusă unor deteriorări repetate, din cauza utilajelor grele de construcții, care traversează drumul“, ca urmare a dezvoltării urbanistice a zonei, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea. Potrivit aceleeași surse, pietonii și bibicliștii nu pot folosi trotuarele, respectiv pista special amenajată deoarece pe acestea sunt parcate mașini.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, face apel la responsabilitate și la spiritul civic al cetățenilor deoarece la mijloc este vorba de o investiție importantă, Crângul Petrești fiind, de altfel, arie protejată.

Președintele Marian Oprișan face apel la spiritul civic al cetățenilor județului Vrancea! CJ Vrancea dorește să atragă atenția opiniei publice cu privire la nerespectarea proprietății publice în Aria naturală de interes local Crâng Petrești, ceea ce duce la deteriorarea investițiilor realizate de către autoritatea publică județeană. Mai exact, ca urmare a dezvoltării urbanistice a zonei adiacente Crângului, pista de biciclete este supusă unor deteriorări repetate, din cauza utilajelor grele de construcții, care traversează drumul. De asemenea, alte nereguli constatate, care duc la imposibilitatea utilizării trotuarelor și a pistelor de biciclete de către pietoni și bicicliști, în anumite zone, sunt: parcarea vehiculelor sau abandonarea gunoaielor pe trotuare și pe pista de biciclete, precum și depozitarea materialelor de construcții în zone neautorizate.

Reamintim faptul că Aria naturală Crâng Petrești este cea mai importantă locație destinată vrâncenilor care doresc să se recreeze în mijlocul naturii, fiind amenajat în cadrul unui proiect derulat de CJ Vrancea și finanțat din fonduri europene. De aceea, solicităm tuturor locuitorilor respect și responsabilitate pentru protejarea bunurilor și păstrarea curățeniei, întrucât imaginea pozitivă a județului nu poate fi realizată doar prin implicarea instituțiilor publice, ci este necesar aportul fiecărui cetățean în parte. Facem apel la spiritul civic al locuitorilor de a respecta normele de conduită impuse, pentru a evita angajarea răspunderii personale în cazul încălcării acestora. Îi apreciem și îi felicităm pe toți cei care protejează mediul înconjurător! Ne propunem ca acest îndemn să fie un start pentru un viitor verde, să contribuim real la responsabilizarea locuitorilor și să facem acțiuni concrete cu efect pozitiv pentru generațiile următoare“, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here