ANM: Vremea se va răci în această săptămână în majoritatea regiunilor ţării; temperaturi în creştere în ultimele zile din iulie

0
208
bdr

Vremea se va răci în această săptămână în majoritatea regiunilor ţării, însă în ultimele zile din iulie şi primele din august valorile termice vor urca în unele zone până la maxime de 34 de grade Celsius, iar ploile de scurtă durată vor fi prezente pe toată perioada de prognoză, respectiv 22 iulie – 4 august 2019, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Moldova, vremea se va răci, iar în cea de a doua zi va deveni răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade. Va urma un proces, în general, de încălzire, până la începutul lunii august, când temperaturile maxime vor atinge în medie 31 de grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variaţii termice importante. Temperaturile minime vor scădea şi ele de la o medie de 17 grade în primele două zile, până la 14 grade în data de 24 iulie. Va urma o perioadă de încălzire, până la începutul lunii august, când media minimelor termice va ajunge la 18 grade, apoi va scădea foarte puţin, cu aproximativ un grad. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai intense în primele zile şi din nou la începutul celei de a doua săptămâni.

La munte, în prima săptămână media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade, iar a minimelor între 8 şi 12 grade. În cea de a doua săptămână variaţiile termice vor fi nesemnificative, media maximelor se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar a minimelor în jurul a 12 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi mai intense se vor semnala în primele zile de prognoză, precum şi în cea de a doua săptămână.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

Întregul articol pe https://bit.ly/2JIelPQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here