Michelle Obama, ”cea mai admirată” femeie din lume, potrivit unui nou sondaj

0
18

Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, a fost votată ”cea mai admirată femeie din lume”, potrivit unui sondaj recent, informează DPA vineri. Sondajul a fost realizat de compania britanică de cercetare de piaţă YouGov, cu participarea a 42.000 de persoane din 41 de ţări. Michelle Obama a devansat-o în topul preferinţelor publicului pe realizatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey, clasată pe locul al doilea. Actriţa laureată cu Oscar şi activistă pentru drepturile omului Angelina Jolie ocupă cea de-a treia poziţie, iar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a clasat a patra.

Fostul secretar de stat al SUA Hillary Clinton – de asemenea o fostă primă doamnă a SUA – ocupă cea de-a opta poziţie în preferinţele publicului, în timp ce diva pop Madonna se află pe locul al 11-lea. Activista pentru drepturile persoanelor LGBT Ellen DeGeneres se află pe locul al 15-lea în clasament. Actuala primă doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, este pe locul al 19 în clasamentul cu 20 de poziţii.

Pe lista celor mai admiraţi bărbaţi, soţul lui Michelle, fostul preşedinte Barack Obama, ocupă locul al doilea. În fruntea clasamentului personalităţilor masculine se află miliardarul şi filantropul Bill Gates, iar vedeta filmelor de acţiune Jackie Chan este pe poziţia a treia.

În clasamentul pe ţări, Obama este cel mai admirat bărbat din Statele Unite, urmat de Donald Trump, clasat pe locul al doilea. În topul celor mai admirate femei din Statele Unite, prima poziţie este deţinută tot de Michelle Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here