Hunedoara: Un copil de 13 ani a fost muşcat de o viperă

0
304

Un copil de 13 ani, din Deva, despre care medicii au apreciat că ar fi fost muşcat de o viperă, a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului din oraş, după administrarea serului antiviperin el fiind transferat la spitalul de copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, a informat, vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara. „Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22,30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara’ „, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Delia Băda.

Potrivit acesteia, SJU Deva are în stoc ser antiviperin pentru situaţiile de urgenţă. „Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură”, a menţionat managerul SJU Deva.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei, au afirmat reprezentanţii SJU Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here