GALERIE FOTO: Lucrări de pictură, desen și colaj realizate de elevi cu cerințe educative speciale, expuse la Muzeul Vrancei

0
204

Elevii cu cerințe educative speciale își expun lucrările la Muzeul Vrancei

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” Focșani și Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” Focşani, în parteneriat cu Muzeul Vrancei, vă invită să vizitați expoziția de creație plastică ,,NATURA – ARMONIE ȘI CULOARE”, realizată în cadrul Concursului interjudețean de literatură ,,Dialoguri despre lectură. Anotimpurile copilăriei”, activitate a proiectului educațional „Ana Citeste“, înscris în CAERI 2019.

Expoziția include lucrări de pictură, desen și colaj realizate în tehnici și stiluri diferite de elevi cu cerințe educative speciale și este găzduită de Muzeul Vrancei (Muzeul Unirii), Strada Republicii, Nr. 30, din Focșani, (până pe) 3 august 2019. Au expus elevi de la CSEI Elena Doamna Focșani și elevi integrați în școlile de masă din județ și din țară: Școala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani, Școala Gimnazială Homocea, Școala Gimnazială Tâmboiești Slimnic, Școala Gimnazială Slobozia Bradului, Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, Școala Nr. 3 Focșani, Școala Gimnazială Vadu Săpat Prahova, Liceul Mihail Sadoveanu Borca, Suceava, Școala Gimnazială Ciocănești Suceava, Școala Gimnazială Miron Pompiliu Bihor.

Cum activitățile de expresie grafică și plastică au o valoare formativă în sensul că întregește personalitatea copilului cu cerințe educative speciale, putem folosi arta ca terapie. Activitățile de realizare a lucrărilor au oferit o experiență bogată care au ajutat copilul să-și îmbunățățească expresia personală, abilitățile sociale, stima de sine, capacitatea de a înțelege mediul înconjurător, să se simtă utili și apreciați, a precizat profesoara Galoiu Ecaterina, coordonator proiect educațional „Ana Citește“.

Vă așteptăm cu mult drag!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here