Din ce în ce mai puține locuri de muncă în Comunitatea Economică Europeană

0
216

Angajatorii vrânceni au declarat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, ca fiind vacante, 421 locuri de muncă. De asemenea, în Comunitatea Economică Europeană (CEE) sunt disponibile 294 oferte.

Astfel, în județul Vrancea se pot angaja 97 operatori confecționeri industriali, dar și 62 de muncitori necalificați în industria confecțiilor, 31 muncitori necalificați și 16 confecționeri asamblori articole din textile. Mai sunt oferte pentru câte 12 călcători finali, câte 10 pentru instalatori apă-canal și infroniști, 18 posturi sunt pentru lucrători comerciali, iar câte 15 pentru fierari betoniști și dulgheri. Pentru șoferi sunt 8 locuri de muncă disponibile, câte 6 pentru sudori, strungari, muncitori necalificați în agricultură și îngrijitori animale, iar câte 5 pentru zugravi, vânzători, patiseri, muncitori necalificați în construcții, manipulanți mărfuri și ambalatori manual. Pentru tâmplari, lucrători stație carburanți, lăcătuși mecanici și ajutor ospătar sunt câte 4 oferte, iar câte 3 pentru ospătari, lucrător gestionar, ingineri mecanici, electricieni, contabili și agenți de securitate.

Câte 2 oferte sunt pentru cei de meserie: zidar, tehnician echipamente de calcul și rețele, lucrător bucătărie – spălător vase mari, spălător vehicule, operator mașini unelte comandă numerică, operator deratizare dezinsecție dezinfecție, mecanic utilaj, mecanic auto, instalator încălzire centrală și de gaze, inginer construcții civile, industriale și agricole și contabil. Pentru medic veterinar, inginer informatică, electrician auto, asistent veterinar, tehnician service, operator responsabil cu supravegherea tehnică a instalațiilor, încărcător – descărcător, îngrijitor bătrâni la domiciliu, bibliotecar și agent vânzări este câte o singură ofertă.

Oferta de locuri de muncă în CEE

În CEE sunt disponibile 294 oferte de locuri de muncă. Astfel, în Austria se pot angaja 30 de montatori mobilă și 2 ReactJS Fronted Developer, iar în Belgia sunt vacante 5 posturi pentru lucrători în agricultură.

În Germania se pot angaja 6 electricieni, 5 preparatori de înghețată, câte 4 tehnicieni electricieni sau electroniști, personal în domeniul gastronomiei de sistem, câte 3 mecanici de proces – mașini producție muluri și mecanici mașini de prelucrare a plasticului. De asemenea, se mai pot angaja câte 2 șefi de echipă, bucătari, ospătari, îngrijitori persoane vârstnice în azil, dar și câte un maseur, recepționer, instalator instalații gaze, de încălzire și gaz, parchetar, lăcătuș, tâmplar, specialist IT, consultant IT, dezvoltator software, ajutor la curățenie, recepționer, manager recepție, bucătar, cameristă, demichef de rang, commis de rang, recepționer SPA, junior sous chef, chef de pârtie, chef de rang și bufetier.

În Franța este vacant un post pentru bucătar și un altul pentru șef de sală, iar în Finlanda se pot angaja 10 instalatori de schele, în timp ce în Norvegia sunt locuri de muncă disponibile pentru câte 4 mecanici auto, vopsitori auto și tinichigii auto, 5 posturi pentru ospătari și un antrenor de gimnastică ritmică. În Olanda sunt vacante câte 20 de posturi procesor bulbi de flori, pentru operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare și muncitori în sera de flori. Pentru procesori de flori și plante în sere sunt 15 posturi disponibile, iar câte 10 pentru muncitori necalificați în grădinărit și horticultură și muncitori în producția de roșii.

În Slovacia se pot angaja 12 sticlari, în Spania 15 tehnicieni mecanici și electrici la întreținere echipamente, iar în Ungaria câte 5 montatori structuri metalice și sudori.

Pentru mai multe informații privind locurile de muncă vacante, pot fi accesate adresele web: www.eures.anofm.ro, www.eures.europa.eu, www.muncainue.ro, www.anofm.ro și FACEBOOK AJOFM VRANCEA.

Listele complete cu locurile de muncă vacante în Vrancea și CEE, inclusiv salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here