ULTIMA ORĂ! GALERIE FOTO! Motocicliști din România și străinătate, întâlnire în Tabăra Gălăciuc

0
797

Moto Raliul Anual Național – România, Gălăciuc 18-21 Iulie 2019

În cadrul MAN – Moto Raliul Anual Național – România, Ediția a VII a Magic Lepșa Reloaded, motocicliștii din mai multe țări se întâlnesc, în tabăra de la Gălăciuc, în perioada 18-21 iulie. Evenimentul reprezintă  o campanie de conștientizare a motocicliștilor în trafic, pentru a schimba prejudecățile la adresa motocicliștilor prin sloganul „Haideți să privim motociclismul și altfel”. Pentru siguranța evenimentului și a participanților la trafic „pe două roti”, polițiștii din cadrul I.P.J. Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Rutier și Serviciul Ordine Publică, în data de 19 iunie a.c., au organizat un atelier de prezentare și informare cu privire la aparatele de radar  din dotarea poliției.

Participanților la eveniment li s-a prezentat ”pistolul radar””TruCAM”, aflat în dotarea Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Vrancea, au fost făcute recomandări privind unele măsuri de prevenire a accidentelor de circulație precum și  protejarea bunurilor personale, iar ca un fapt inedit polițiștii au realizat verificări demonstrative privind consumul de băuturi alcoolice, cu aparatul alcooltest.

Odată cu încălzirea vremii, se înregistrează și o creștere a numărului de motociclete din trafic, motiv pentru care, în vederea evitării producerii evenimentelor rutiere, recomandăm motocicliștilor:

– să poarte echipament corespunzător și casca de protecție omologată;

– să evite accelerările excesive și să nu conducă cu viteză mai mare decât limita legală;

– să nu conducă în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice;

– să se asigure că dispun de spațiu de frânare  suficient;

– să păstreze în permanență contactul ambelor roți cu suprafața carosabilului;

– să nu facă “slalom” printre autovehiculele în mișcare.

În același context recomandăm și conducătorilor auto:

–   să fie atenți la schimbarea direcției de mers, pentru că oricând, din spate sau din față, poate apărea un motociclist;

–  înainte de a deschide portierele, să se asigure că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil și pentru pasagerii din autovehicule;

–  la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui motociclist.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

Sursa foto: Facebook Motoraliul Anual National MAN Romania

Sursa foto: IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here