Copiii curajoşi sunt aşteptaţi astăzi la Concursul „Micul pompier”!

0
147

Ai un copil energic şi curios din fire? Îşi doreşte când va fi mare să fie pompier? Vineri, 19 iulie, îi oferim ocazia să vadă cum este să fii un salvator. Toţi copiii curajoşi, atât băieţi cât şi fetiţe, sunt aşteptaţi între orele 10.00-12.00, la concursul „Micul pompier”. Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor contribuind totodată, într-un mod interactiv, la dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu.

Competiţia se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 – 7 ani. Concursul va fi organizat pe două categorii de vârstă: categ. I – copii între 3-4 ani şi categ. II – copii între 5-7 ani. Pentru a putea lua parte la întrecere, copiii vor fi înscrişi în urma completării unui formular de către părinţi, bunici sau însoţitori. Participanţii vor avea de parcurs un traseu aplicativ cu grad de dificultate specific vârstei. La final, fiecare concurent va ieşi câştigător şi va primi un premiu şi o diplomă de participare!

Cu acest prilej, copiii se vor putea bucura alături de pompierii militari şi de alte activități, organizate de “Ziua porţilor deschise”, menite a-i învăţa să-şi protejeze viaţa şi sănătatea. Menţionăm că, în toate unităţile din judeţ respectiv, Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra, în intervalul orar 10.00-14.00, va avea loc „Ziua porţilor deschise” pe parcursul căreia vor fi pregătite ateliere tematice „Pompier pentru o zi”. În cadrul acestora, micuții vor asista la prezentarea tehnicii de intervenţie, activităţi de informare preventivă, prezentarea tehnicilor de acordare a primului ajutor de bază, precum şi la exerciții demonstrative, astfel încât să poată experimenta, pentru o zi, viaţa de pompier.

Concursul „Micul pompier” se organizează, în contextul aniversării, la data de 23 iulie, a „Zilei Aniversare a unităţii”, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al județului Vrancea cu sprijinul Asociației Sportive a Pompierilor din România – Sucursala Vrancea și Asociației Pompierii Vrânceni.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

BULETIN INFORMATIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here