Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă în județul nostru!

0
291

Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge în județul Vrancea pe 20 iulie și va poposi pe plaiuri mioritice timp de patru zile. În contextul evenimentelor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea pentru celebrarea ”Zilei aniversare a unității” , traseul caravanei va avea următorul program:

sâmbătă, 20 iulie, între orele 10.00-14.00, se va afla în orașul Mărășești și va fi amplasată în parcarea din fața Casei de Cultură ”Emanoil Petruț;

duminică, 21 iulie, între orele 10.00-14.00, se va afla în municipiul Focșani și va fi amplasată în fața Casei de Cultură ”Leopoldina Bălănuță”;

luni, 22 iulie, între orele 10.00-14.00, va staționa în orașul Odobești, pe str. Ștefan cel Mare nr.40 (în centrul orașului);

marți, 23 iulie, între orele 10.00 – 14.00, va fi prezentă în comuna Vulturu, sat Boțîrlău, la inaugurarea Punctului de Lucru Vulturu.

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil, dotat corespunzător, în care se vor susține cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Accesul persoanelor este GRATUIT!

Așasar, timp de patru zile, personalul ISU Vrancea va organiza cursuri de pregătire pentru acordarea de prim ajutor de bază în situații de urgență cu toți cetățenii care doresc să învețe cum să reacționeze corect în preajma unor eventuale pericole. Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Caravana SMURD “Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

BULETIN INFORMATIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here