Trei poliţişti vrânceni de la Crimă Organizată, Juridic şi Resurse Umane, admişi în magistratură

0
5073

Trei poliţişti vrânceni au fost admişi în magistratură. Lista cu rezultatele definitive a fost făcută publică pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii şi, conform acesteia, doi dintre ofiţerii de poliţie care au devenit magistraţi au fost admişi în primii 65 de candidaţi din ţară. Poliţiştii care au fost declaraţi admişi sunt Bogdan Pantă de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, Costel Taftă de la Compartimentul Juridic şi Remus Nicoară de la Serviciul Resurse Umane. În perioada imediat următoare, candidaţii declaraţi admişi trebuie să depună actele necesare în vederea verificării condiţiei de bună reputaţie. În cazul în care numărul posturilor nu se va suplimenta, în urma acestui concurs vor ajunge să profeseze efectiv în magistratură doar doi dintre cei trei polițişti, respectiv primele două nume.

Concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii s-a desfăşurat în perioada martie –  iulie a.c. Concursul s-a organizeazat pentru ocuparea unui număr de 48 de posturi de judecător şi 34 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Conform anunţului publicat pe site-ul INM, distinct de posturile scoase la concurs, a fost aprobată şi lista posturilor de judecător (325) şi procuror (47), în privinţa cărora Plenul poate dispune suplimentarea posturilor scoase la concurs.

Pe data de 2 iunie candidaţii au susţinut o probă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştintelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. A urmat apoi, pe data de 16 iunie, testul de verificare a raţionamentului logic, după care candidatii au susţinut, în datele stabilite de organizatori, interviul, aceasta fiind şi ultima probă a concursului.

În ceea ce priveşte lista posturilor de judecător scoase la concurs, în Vrancea este un singur post, la Judecătoria Panciu, şi ar exista posibilitatea suplimentării cu încă trei posturi la Judecătoria Focşani. În ceea ce priveşte lista posturilor de procuror disponibile, în Vrancea este tot un singur post disponibil, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, cu posibilitatea suplimentării cu încă un post la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

La acest concurs nu s-au putut înscrie toţi doritorii, ci doar persoanele care au cel puţin 5 ani vechime în specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here