Tâlhar arestat preventiv la o săptămână după ce s-a liberat

0
969

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Cîmpineanca, nu a ieşit bine de după gratii că a ajuns din nou pentru o tâlhărie comisă în data de 30 iunie a.c.. Condamnat în alte dosare pentru infracţiuni de furt, furt calificat, dar şi la regimul circulaţiei rutiere, Ionuţ B. a fost trimis din nou în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Conform rechizitoriului, la data de 30 iunie a.c., el a deposedat-o prin acte de violenţă, pe o femeie, de un telefon mobil în valoare de 300 lei.

La data respectivă, victima venea de la spital şi se îndrepta către casă. Pe strada Alecu Sihleanu, femeia s-a întâlnit cu inculpatul care a văzut-o cu telefonul în mână. În acel moment bărbatul s-a apropiat de ea, a prins-o de mână, a trântit-o la pământ şi a vrut să-i ia telefonul. Femeia a opus rezistenţă şi l-a muşcat pe inculpat de cotul mâinii stângi, moment în care el a lovit-o peste gură, i-a smuls telefonul şi a fugit. Partea vătămată s-a ridicat şi a luat-o la fugă după inculpat, în goana ei întâlnindu-se cu un bărbat căruia i-a povestit cele întâmplate. Astfel, împreună au continuat să alerge după tâlhăr, căruia bărbatul i-a spus să se oprească şi să îi dea telefonul femeii. În acel moment inculpatul l-a ameninţat pe bărbat cu un cuţit şi i-a sugerat să nu se amestece în treburile lui. Cu toate acestea, martorul şi persoana vătămată au continuat să-l urmărească pe inculpat, anunţând totodată şi poliția.

Bărbatul trimis în judecată pentru tâlhărie a fost prins de poliţişti în parcarea unui supermarket de pe strada Mărăşeşti din Focşani. Oamenii legii l-au percheziţionat şi au găsit asupra lui telefonul furat de la femeie, astfel că nu a putut nega comiterea faptei. Anchetatorii spun că fapta a fost comisă în stare de recidivă postexecutorie, el fiind liberat din închisoare în data de 24 iunie 2019, la termen, din executarea unei pedepse mai mari de un an pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. De asemenea, anterior a mai avut condamnări pentru furt, furt calificat şi infracţiuni la regimul rutier, după cum afirmă anchetatorii. După comiterea faptei, bărbatul a fost reţinut şi apoi arestat preventiv, iar acum s-a cerut menţinerea măsurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here