Blocuri noi de locuințe în Focșani; un întreg cartier pe strada Anghel Saligny

1
2972

Blocurile cu cât mai multe etaje sunt investițiile preferate de oamenii de afaceri din Focșani. Investițiile sunt în stadiul elaborării planului urbanistic zonal și urmează să fie discutate în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului Focșani. Printre investițiile propuse se află un bloc cu 6 etaje pe strada Odobești, pe un teren de aproape șapte mii de metri pătrați, un bloc cu 8 etaje și spații comerciale la parter pe un teren de peste cinci mii de metri pătrați pe strada Cuza Vodă, dar și un bloc cu 3 etaje pe strada Rarău.

Cele mai multe blocuri ar urma să fie ridicate pe un teren de peste patru hectare, pe strada Anghel Saligny. Aici ar urma să fie ridicat un cartier de blocuri cu șase și opt etaje de către Metale Internațional. De asemenea, pe strada Cotești, pe un teren de două hectare va fi construit un cartier rezidențial, doar cu vile. Iar pe strada Dioinysos se propune atragerea în intravilan a unui teren de peste un hectar. Și în acest caz, terenul va fi folosit pentru construcția de locuințe individuale.

Tendința oamenilor de afaceri de a investi în blocurile de locuințe este vizibilă în ultimii ani. „Monitorul de Vrancea” a arătat că, doar în 2018, au fost emise șase autorizații de construire a unor locuințe colective noi, cu o valoare a investițiilor de peste 24,2 milioane lei. Comparativ, în 2017, Primăria a emis doar două autorizații pentru locuințe colective.

1 COMENTARIU

  1. Nu e rau ca se constuiesc blocuri.Dar cand se vor ridica si fabrici unde sa castige o paine tinerii? Ei de unde vor avea bani sa cumpere aceste locuinte?Vor avea nevoie de mobila,aparatura electrocasnica,covoare,perdele si de multe alte lucruri.Care sa fie produse in Romania! Doar fabrici de confectii in Focsani,fosta platforma industriala agonizeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here