GALERIE FOTO: Atletism – Claudia Prisecaru, bronz continental pentru România!

0
55
  • La Gavle, în Suedia, la Campionatul European de Tineret, sportiva de la CSM Focșani 2007 a obținut cel mai bun rezultat al carierei la 3000 metri obstacole
  • Este un pas imens pentru ceea ce ar putea face mai departe!” – Cristian Orza

Claudia Prisecaru este medaliată cu bronz în proba de 3000 metri obstacole a Campionatului European de Tineret de la Gavle, în Suedia. Medalia a fost obținută cu record personal – 9:53.21, ceea ce-i dă mai mare strălucire.

Cursa de la europeanul de tineret începută sâmbătă, 13 iulie, la ora 19:50, a fost foarte strânsă, condusă de Claudia în mai multe secvențe, ruptă de sprintul impresionant al marii favorite, daneza Anna Emilie Moller, care a trecut linia de sosire distanțată de urmăritoare. Pentru locurile următoare a fost o dispută foarte strânsă la finalul căreia Claudia a terminat a treia, fiind devansată la finiș de irlandeza Eilish Flanagan. Fără o scurtă cădere de ritm la 2000 metri, din care a ieșit repede, sportiva pregătită de profesorul Cristian Orza putea ataca fără probleme medalia de argint de care a despărțit-o o secundă și jumătate. Momentul de după trecerea liniei de sosire a fost cu câteva sportive, între care și Claudia, prăbușite pe pistă, îl puteți vedea în fotografia publicată pe pagina de facebook a FR Atletism!

Aceasta este pe scurt povestea unei curse care o impune pe atleta de la CSM Focșani 2007 drept una dintre cele mai importante fondiste ale României, acum aproape de terminarea perioadei la tineret. Povestea ceva mai exhaustivă a medaliei – și recordului, de la Europeanul din Suedia – vorbește despre ani mulți de muncă și renunțări, dar și de bucurii ale foarte talentatei campioane de la Focșani. Claudia a obținut medalia europeană de bronz tineret la 3000 metri obstacole după ce, în acest an, alergase de doar de trei ori pe această distanță!

Mai este de spus și că eleva profesorului Orza avea îndeplinite baremurile pentru Campionatul European și în probele de 1500 și 5000 metri. A optat pentru proba ei de suflet, 3000 metri obstacole și a făcut ceea ce se impunea, așa cum s-a văzut!

Claudia Prisecaru, atleta care a rămas acasă, la Focșani, după terminarea junioratului, face istorie: a adus clubului la care este legitimată, CSM 2007, municipiului și județului, prima medalie europeană la această categorie de vârstă, din toate sporturile olimpice. Mai sunt sportivi vrânceni medaliați, inclusiv la Gavle – sulițașul Alexandru Novac, argint – dar ei nu mai reprezintă cluburi din județ, ci din alte părți de țară.

După o săptămână ceva mai liniștită, de refacere, Claudia va avea din nou un program dens de antrenamente, pentru a concura la Campionatul Național de Atletism, din 31 iulie și 1 august, apoi, la Cupa Europei pe echipe, din perioada 9-11 august.

Ce a spus despre performanța de la Campionatul European de Tineret antrenorul Cristian Orza: Pentru Claudia, medalia și recordul sunt urmarea unei munci titanice de-a lungul unei perioade lungi de timp – de cel puțin 2 ani. Este cu atît mai valoroasă cu cât atletismul românesc nu a mai obținut de peste 6 ani o medalie la semifond sau fond tineret! Am avut emoții, ca și Claudia. Sunt emoții când ești la o competiție de asemenea anvergură. Claudia a demonstrat că este capabilă să se autodepășescă, a trecut peste un moment dificil în cursă și a obținut și record personal! Pentru antrenor este o mulțumire sufletească. Simți că ai făcut ceva în meserie ta! În perioada următoare, după o săptămână mai lejeră, va fi Campionatul Național, apoi Cupa Europei. După aceea vom ști dacă va merge și la Campionatul Mondial de seniori de la Doha pentru care are de îndeplinit baremul –9:40.00. Ce înseamnă medalia Claudiei? Un pas imens pentru ceea ce ar putea face ea mai departe!”

Claudia Prisecaru a declarat că și-a dorit foarte mult o medalie pentru a încheia în forță ultimul an la tineret, în care mai are totuși ocazia să facă performanțe pentru că mai are câteva concursuri. A muncit doi ani pentru această medalie pe care a obținut-o cu record, dar a meritat efortul făcut.

Sursa foto: Pagina de facebook a FR Atletism și Cristian Orza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here