Un bărbat arestat ṣi altul pus sub control judiciar ȋn dosarul furturilor din auto ṣi din benzinării

0
681

Bărbatul reţinut joi, după ce a fost luat de acasă cu mascaţii, a primit vineri mandat de arestare preventivă. El este bănuit de săvârṣirea mai multor infracţiuni de furt, respectiv furturi din autoturisme, dar ṣi produse de pe rafturile staţiilor peco. Mandatul de arestare a fost emis de magistraţii Judecătoriei Focṣani, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Focṣani. Faţă de o altă persoană cercetată ȋn acelaṣi dosar s-a dispus vineri măsura controlului judiciar.

Reamintim că cinci persoane, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, au fost “deranjate” joi dimineaţă de poliţiştii focşăneni, care au mers la locuinţele lor cu noaptea-n cap pentru a pune în executare opt mandate de aducere. La acţiunea, coordonată de poliţiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani, au participat inclusiv mascaţi. Persoanele pe numele cărora au fost emise mandate de aducere au fost luate de poliţişti şi duse la sediul Poliţiei Municipiului Focşani pentru a fi audiate.“În această dimineață (joi dimineaţă-n.r.), pe raza municipiului Focșani, au fost puse în executare 8 mandate de aducere, 5 persoane fiind conduse la sediul Poliției Municipiului Focșani în vederea audierii și continuării cercetărilor în mai multe dosare penale, în care se fac cercetări pentru infractiuni de furt calificat. La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, acțiuni speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea”, a transmis inspector principal Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Audierile au durat până joi după-amiază, iar unul dintre bărbaţii vizaţi nu a mai plecat acasă, ci a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Vineri, el a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă ṣi a primit mandat. Iniţial, faţă de celalalte patru persoane, audiate în dosar, nu a fost dispusă nicio măsură. Situaţia s-a schimbat vineri, atunci când un alt bărbat a fost pus sub control judiciar.

Potrivit unor surse, toate aceste persoane sunt în vizorul anchetatorilor de mai mult timp. Ele locuiesc în Focşani, mai exact în zona Obor, și au vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani. Infracţiunile ar fi fost comise pe parcursul acestui an, potrivit surselor noastre. Bărbaţii sunt bănuiţi că au legătură cu spargerea mai multor autoturisme şi sustragerea bunurilor găsite în acestea, dar şi comiterea de furturi de pe rafturi, fiind vorba în special de fapte săvârșite în staţii peco. Cu alte cuvinte, suspecţii luau de pe rafturi diferite produse, inclusiv băuturi, şi plecau fără să achite contravaloarea lor. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale continuă ancheta în acest dosar pentru a documenta întreaga activitate infracţională a persoanelor bănuite că au legătură cu furturile înregistrate iniţial cu autor necunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here