Rugby 7 – Alin Cosmin Berbece de la LPS Focșani, internațional ca și fratele său, Valerian Răzvan!

0
396

 

  • Alin Berbece, fratele mai mic, a fost convocat la Naționala U 18 a României

Vrancea a avut frați rugbiști care au făcut remarcabile cariere interne sau internaționale. Cei mai cunoscuți sunt frații Dima de la Biliești, formați și lansați în rugbiul de mare performanță de școala focșăneană întemeiată de legendarul Viorel Ion. În actualitate, cu o discreție de tineri foarte bine crescuți, cu certitudine talentați, se ilustrează altă o pereche de frați rugbiști: Valerian Răzvan și Alin Cosmin Berbece. Primul făcând parte din ultima echipă al LPS Focșani dusă până într-o finală de campionat național de Viorel Ion, al doilea, crescut ca rugbist pe terenul din Bariera Mărășești de profesorii Romeo Păun și Cătălin Răileanu, după ce a început la Rugby Sevens, cu profesorii Valetin Busuioc și Daniel Ene.

          Răzvan, fratele mai mare este internațional U 23 la ruby în 15, ca și la naționala de rugby în 7. În ambele ipostaze a jucat pentru România în meciuri test sau oficiale. Alin, fratele mai mic, a fost selecționat recent în lotul Naționalei U 18 de rubgy în 7, care se pregătește pentru Campionatul European de la Gdansk, în Polonia, din perioada 14-19. Stagiul de pregătire va avea loc la Baza Națională Complex Snagov, între 22 și 27 iulie. Alin Berbece face parte dintr-un grup de 22 de jucători, proveniți de la 9 cluburi din țară și unul, din Italia.

Jucătorii convocați la pregătire vor fi supuși și unui proces de selecție urmând să participle și la câteva jocuri ”împotriva celor de la CNOPT pentru a vedea cum se prezintă în condiții reale de joc”, așa cum a declarat antrenorul echipei, Daniel Carpo, pentru site-ul FR Rugby. În aceste condiții, Alin Berbece de la U 18 își va întâlni fratele, pe Răzvan, care este jucător al Centrului Național Olimpic pentru Tineret la rugby! Amândoi vor juca pentru a arăta că-și merită postura de internaționali, dar și pentru a-și onora școala din care provin și profesorii care i-au ajutat să urce până la naționalele României! 

În pregătire, pînă la 18 iulie, se află și Răzvan, dar cu Naționala de seniori de rugby în 7 care va participa la etapa a doua a Grand Prix Series – primul eșalon valoric European al  rugby 7’s – care va avea loc în Polonia, la Lodz, între 20 și 22 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here