72 de locuri rămase libere în Vrancea în urma repartizării la licee

0
752

          Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat vineri în băncile cărei unități școlare vor sta începând cu 9 septembrie 2019, timp de 4 ani. Aceștia au fost repartizați în învățământul liceal de stat în funcție de opțiuni, de medii și de numărul de locuri alocat. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15 – 18 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși, iar în zilele de 19, 22 și 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.

În urma statisticii privind numărul total de locuri în județul Vrancea, situația este următoarea: la liceu teoretic, profil real au fost alocate 476 locuri pentru elevii din mediul urban și 56 pentru cei din mediul rural. La liceu teoretic, profil umanist, au fost rezervate 532 locuri pentru elevii din mediul urban și 56 pentru cei din mediul rural. Sunt 3 licee tehnologice în mediul urban care au pus la dispoziția elevilor 868 locuri și un singur liceu tehnologic în mediul rural care are doar 28 locuri.

50 de elevi care provin din județul Vrancea precum și înscriși în județul Vrancea, cu medii cuprinse între 2,13 și 7,91 sunt în acest moment nerepartizați către un liceu, urmând să își soluționeze situația, dacă este posibil, în cea de-a doua etapă a repartizării.

Pe lista locurilor rămase libere, situația se prezintă astfel: 4 locuri la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“ Focșani, 26 la Liceul „Simion Mehedinți“ Vidra, 16 locuri la Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești, 8 locuri la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza“ Panciu, 5 locuri la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ Mărășești, 3 locuri la Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu“ Focșani, 6 locuri la Liceul Teoretic „Grigore Gheba“ Dumitrești și 4 locuri la Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here