Vânzătoare de țigări în Piața Moldovei din Focșani, trimise în judecată pentru contrabandă

0
2703

Șapte persoane, majoritatea femei, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea într-un dosar de contrabandă cu țigări. Una dintre femeile care va trebui să dea socoteală în fața judecătorilor este D. I., de 36 de ani, din Focșani, pe care procurorii o acuză de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă continuată. Conform rechizitoriului, la data de 27 aprilie 2015, acesta a fost depistată având asupra sa mai multe pachete cu țigări fără timbre, pe care intenționa să le comercializeze și despre care știa că provin din infracțiunea de contrabandă. De asemenea, în perioada 2014 – 2015 ar fi achiziționat câteva sute de pachete cu țigări, despre care știa că provin din contrabandă, spun procurori. Ea ar fi cumpărat „marfa“ de la un bărbat, judecat și el pentru aceeași infracțiune, dar în alt dosar, însă și de la alți „furnizori“. Anchetatorii arată în rechizitoriu că,, prin acțiunile sale, femeia a creat un prejudiciu de 46.562 lei bugetului statului, sumă care nu a fost recuperată.

Trimis în judecată a fost și un bărbat de 44 de ani, din Bârlad, V. I., despre care anchetatorii spun că în perioada februarie – martie 2015 ar fi deținut în scopul distribuirii 800 de pachete de țigări, despre care știa că provin din infracțiunea de contrabandă, și pe care le-a achiziționat de la același bărbat ca și femeia amintită anterior. Prejudiciul a fost de 12.036 lei, din care s-a achitat suma de 9.806 lei.

O altă femeie judecată în acest dosar este A. M., zisă „Dulce”, de 33 de ani, din Focșani. Și în sarcina ei s-a reținut infracțiunea de contrabandă în formă continuată. În rechizitoriul procurorilor se arată că în perioada 2014 – 2015, aceasta ar fi deținut în scopul comercializării 1.200 de pachete cu țigări, pe care le-a achiziționat de la bărbatul judecat în alt dosar pentru aceeași faptă, dar și de la concubina acestuia. Prejudiciul creat a fost de 13.913 lei, sumă care nu a fost recuperată. Aceasta mai este judecată într-un dosar ce are același obiect.

O altă inculpată este V. C., de 32 de ani, domiciliată în Onești. Și ea, în perioada 2014 – 2015, ar fi deținut în scopul comercializării 600 de pachete cu țigări despre care știa că provin din infracțiunea de contrabandă și pe care le-a achiziționat tot de la concubina bărbatului amintit anterior. În rechizitoriul procurorilor se arată că țigările de contrabandă le erau vândute fumătorilor de la Onești. Și în acest caz prejudiciul se apropie de suma de 10.000 lei.

În aceeași situație se află și M. M., de 47 de ani, și O. C., de 44 de ani, ambele din municipiul Focșani. Femeile sunt acuzate că la data de 27 aprilie 2015 ar fi deținut în vederea comercializării 230 pachete cu țigări prima femeie, respectiv 82 cea de-a doua. Prejudiciul în primul caz a fost de 2.782 de lei, sumă care a și fost achitată, și 1.226 lei în cazul celei de-a doua femei, din care s-a achitat suma de 377 lei.

Ultima inculpată din dosar este D. M., de 40 de ani, din Focșani, despre care anchetatorii spun că la data de 27 aprilie 2015 ar fi deținut 131 pachete cu țigări fără timbru, pe care le-a cumpărat de la același bărbat și pe care urma să le vândă. Prejudiciul a fost calculat la suma de 2.082 lei din care s-a achitat suma de 555 lei. În cele mai multe dintre cazuri, țigările erau comercializate în Piața Moldovei din Focșani, după cum arată anchetatorii.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară, în cadrul căreia se va verifica legalitatea sesizării instanței, după care se va trece la judecata pe fond.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here