ULTIMA ORĂ! FOTO! Echipaje de la Poliția Rutieră la toate intrările și ieșirile din Focșani; UPDATE!

1
18429

Polițiștii vrânceni au desfășurat în această dimineață o acțiune pe linie de poliție rutieră, fiind verificate toate mașinile cu privire la documente, încărcătură etc. Acțiunea a început la ora 6.30 și s-a desfășurat pe parcursul a două ore. „Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea acționează la toate intrările și ieșirile din Focșani, pe linia instituirii unui climat de disciplină în trafic, pe linia transportului de material lemnos, dar și pentru testarea conducătorilor auto pentru a vedea dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. La acțiune participă efective de poliție rutieră, ordine publică dar și din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice. Până la această oră (7.00-n.r) s-au constatat abateri la regimul rutier, cum ar fi transportul de persoane peste capacitatea autovehiculului de transport. De asemenea, au fost controlate mai multe autovehicule care transportau material lemnos. Până la acest moment a fost identificat un transportator de persoane care avea în autovehicul un număr de 5 persoane în picioare”, a declarat comisarul șef Daniel Fătu, adunct al Poliției Municipiului Focșani.

UPDATE!

ACȚIUNI PENTRU MENȚINEREA CLIMATULUI DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ CIVICĂ

În această dimineață, peste 25 de polițiști au fost prezenți în stradă, pe raza municipiului Focșani, la toate ieșirile din oraș și au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative, astfel încât cetățenii orașului să se afle în siguranță.

A fost astfel derulată o acțiune organizată pe linie rutieră, ce a avut drept scop verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, fiind controlate cu această ocazie și transporturile de persoane și de material lemnos.

În urma celor 312 controale efectuate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9355 de lei. De asemenea, au fost reținute 3 de permise de conducere, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, retrase două certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Exemple semnificative:

Pe str. Vâlcele din mun. Focșani a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din mun. Focșani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3, lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Pe str. Bd. București, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Mărășești, care conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3, lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Pe DN 2M, la intrarea în Focșani, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Odobești, care conducea un autoturism, având 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3, lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Pe DN 2M, la intrarea în Focșani, a fost depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din Păulești, jud. Vrancea, care efectua transport regulat de persoane pe traseul Vidra – Focșani, cu un microbuz, având 7 pasageri în plus.

A fost sancționat contravențional în baza art.148 pct.2, din HG 1396/2006, cu amendă în valoare de 870 de lei.

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din jud. Bacău, a condus o autoutilitară, având permisul de conducere suspendat.

S-a întocmit dosar penal, în conformitate cu art. 335 al.2 Cod penal.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 12 iulie 2019

1 COMENTARIU

  1. Cred ca numai in Romania se poate întâmpla să se acorde aceeași sancțiune 1305 lei amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile pentru 0.08 mg/L, respectiv 0,26mg/l sau 0.31mg/L! Sunt de acord cu sancțiuni dure pentru șoferii care consumă alcool apoi urca la volan dar…in primul caz a băut o bere iar în al doilea vreo 4 iar sancțiunea e aceeași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here