Copiii, atrași la bibliotecă cu ateliere de povești și cursuri de scriere creativă

0
54

Aproape că s-au terminat înscrierile la „Atelierele de povești” și la „Cursul de scriere creativă” adresate copiilor și adolescenților și organizate de Consiliul Județean Vrancea și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Acestea vor avea loc la Centrul de formare al Bibliotecii Județene în perioada 16 iulie – 30 august și au ca scop atragerea copiilor către bibliotecă și dezvoltarea atracției către lectură.

Acțiunea „Atelier de povești” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani și va avea loc în zilele de marți și joi, începând cu ora 10:00. Cei mici, alături de bibliotecarii din cadrul sălii de lectură, vor participa timp de o oră la diferite jocuri și îndeletniciri fascinante din „lumea poveștilor”, la sediul Bibliotecii din strada Maior Gheorghe Sava, numărul 4. Atelierul va avea o grupă pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și o grupă pentru cei vârste între 7 și 10 ani. Înscrierile au început pe data de 10 iulie astfel că în prezent mai există locuri disponibile doar pentru grupa celor mici (3-6 ani).

La „Cursul de scriere creativă“, adolescenții participanți (12-16 ani),  alături de profesoara de limba română Elena Manole, din cadrul Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani și voluntară a Bibliotecii, vor învăța să își dezvolte creativitatea și modul de exprimare prin diferite acțiuni timp de o oră și jumătate în fiecare zi de marți, în intervalul 11:30 -13:00. Fiecare grupă va fi formată din maxim 15 persoane, iar înscrierile se fac în baza permisului de intrare la bibliotecă.

De asemenea, în luna august, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” va relua programul „Biblioteca de vară”, ce presupune activități în aer liber pentru copii cu diferite vârste, în acest an programul ajungând la cea de-a XI-a ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here