27 de elevi romi din Vrancea, repartizați la liceu sau la școala profesională pe locuri speciale

0
776

În cadrul ședinței publice pentru repartizarea la liceu a elevilor romi din județul Vrancea, ce a avut loc în data de 10 iulie, ora 10.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, s-au ocupat 18 locuri la liceu și 9 locuri la școala profesională. La ședință au participat elevii și părinții acestora, precum și reprezentanții Partidei Romilor, filiala Vrancea.

Conform informațiilor transmise de Maria Costache, inspector pentru minorități din cadrul ISJ Vrancea, termenul pentru depunerea dosarelor a expirat pe 14 iulie. „Comisia județeană de admitere la licee și școli profesionale a pus la dispoziția elevilor de etnie rromă câte 2 locuri la fiecare clasă, la fiecare specializare, în absolut toate liceele din județul Vrancea, astfel: 104 locuri la liceu – zi, 18 locuri la liceu – vocaţional, 12 locuri liceu – seral, 2 locuri liceu – învățământ special, 58 locuri la învățământ profesional și 8 locuri la învățământ profesional special“, a declarat Maria Costache.

Așadar, din cele 202 locuri rezervate pentru rromi, s-au ocupat doar 27, după cum urmează: 4 elevi au fost repartizați la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“ Focșani, pe specializarea mecanică, iar un elev pe specializare electric. 2 elevi au fost repartizați la Colegiul Național „Emil Botta“ Adjud la matematică – informatică, iar un elev la filologie. Un singur elev a fost repartizat la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani la filologie, iar 3 elevi vor începe cursurile din toamnă la Colegiul Național „Unirea“ Focșani la specializările științe sociale, filologie și matematică – informatică. La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea“ a fost repartizat un singur elev, la specializarea științe sociale. Pentru specializarea instructor sportiv, un singur elev a optat să meargă la Liceul cu Program Sportiv Focșani. Alți 4 elevi au fost repartizați la Colegiul Național Pedagogic Focșani la specializări de filologie, învățător educator și științe sociale.

La școlile profesionale au fost repartizați 9 elevi. Astfel, 2 elevi au fost repartizați la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș“ Adjud pe specializări de mecanic auto și comerciant – vânzător, 3 elevi vor învăța din toamnă la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea“ Focșani, fiind repartizați la specializările mecanic auto și bucătar. Tot pe specializare de mecanică s-au înscris alți 2 elevi la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“ Focșani. Ceilalți 2 elevi sunt repartizați la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu“ Focșani, pe specializare de frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here