Trei elevi vrânceni doresc să-și vizualizeze tezele de la Evaluarea Națională

0
665

Trei elevi, care luna trecută au susținut examenul de Evaluare Națională, au solicitat la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea să își vadă tezele. Este vorba de Teodora Chiriac, de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani, care după prima corectare a lucrării la matematică a obținut nota 9,25, iar în urma contestației nota a scăzut la 8,85; Robert Alin Ioniță, elev la Școala Generală „Ion Basgan“ Focșani, care nu a depus contestație la nicio probă, dar vrea să își vizualizeze ambele lucrări. El a luat 8,80 la limba și literatura română, respectiv 8,75 la matematică. Un alt elev care dorește să-și vadă una dintre teze este Andrei Alexandru Stoian, de la Școala Generală „Duiliu Zamfirescu“. Acesta a cerut să își studieze lucrarea la limba și literatura română. El a fost notat cu 9,40, dar nu a contestat nota.

Conform articolelor 6, 8 și 9 din procedura privind vizualizarea de către candidați majori și părinții/ reprezentanții legali ai candidaților minori a lucrărilor proprii, în cadrul Evaluării Naționale, pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019, vizualizarea lucrărilor va avea loc în data de 15 iulie, între orele 15:00 – 16:00, la sediul Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în sala de ședințe de la etajul 1.

Conform ordinului privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019, la articolul 12 se menționează că un candidat major și părinții/ reprezentanții legali ai candidatului minor poate/ pot solicita comisiei județene/comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale vizualizarea lucrării/ lucrărilor proprii/ propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor. La vizualizarea lucrării/ lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/ reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/ sau modificarea notelor acordate lucrării/ lucrărilor. Menționăm că, anul trecut, 12 elevi au solicitat vizualizarea tezelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here