Președintele PNL Paltin, judecat pentru delapidarea unei obști

0
1334

Președintele PNL Paltin Silviu Dumitru B., care a fost președinte al Obștii Prahuda, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Conform rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea lui în judecată, în perioada 1 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2015, în calitate de președinte al obștii amintite, acesta a retras din contul curent suma de 295.056,95 lei, fără a putea justifica prin documente modul în care s-au folosit banii în interesul obștii pe care o conducea în acea perioadă.

În urma unei expertize efectuate în acest dosar, s-a stabilit că de fapt din contul obștii s-a retras suma de 395.056 lei. În urma anchetei s-a stabilit că, din această sumă, aproximativ 100 mii lei au fost oferiți membrilor obștii cu titlu de donație, iar restul i-a folosit președintele în interes personal. Silviu Dumitru B. a declarat că a considerat că această sumă, pe care și-a însușit-o, reprezintă indemnizația lunară pentru funcția pe care o ocupa, întrucât nu avea încheiat un contract.

Dosarul său a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară pentru a se verifica legalitatea sesizării instanței. Conform unor surse oficiale, inculpatul a mai făcut obiectul unei cercetări pentru infracțiunea de folosire de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dar s-a dat renunțare la urmărire penală, cererea de confirmare a ordonanței fiind admisă de aceeași instanță care îl va judeca acum pentru delapidare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here