Marian Oprișan propune acordarea Diplomei de onoare a județului Vrancea pentru Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan

0
1316

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a propus, ieri, ca lui Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan să li se acorde Diploma de onoare a județului Vrancea pentru a marca, în acest mod, recunoașterea comunității vrâncene pentru gestul curajos al celor doi tineri. Propunerea președintelui Consiliului Județean Vrancea vine după ce, plenul Consiliului Județean a respins, marți, în ședință ordinară, acordarea distincției de cetățean de onoare al județului Vrancea celor doi tineri mai sus menționați. „Administrația județeană, prin reprezentanții ei, a adus întotdeauna recunoștință tuturor celor care au făcut ceva pentru această comunitate, ori au pus numele județului Vrancea pe panoplia de onoare în multe domenii. Consiliul Județean Vrancea a felicitat, a încurajat și a mulțumit, pe cât s-a putut de mult, vrâncenilor care și-au legat numele de orice formă de artă, știință, educație, sport, administrație și nu în ultimul rând celor care au dovedit umanitate și curaj. Recunoștința noastră, a vrâncenilor, trebuie adresată, de asemenea, și tuturor celor care salvează vieți zilnic: medici, pompieri, salvamontiști, polițiști, jandarmi și față de toți aceia care au salvat o viață fără ca gestul lor să fi fost consemnat public. Pe de altă parte, arătăm faptul că hotărârile Consiliului județean privind persoane se adoptă doar prin vot secret. Astfel, la propunerea unui consilier județean adresată plenului Consiliului Județean de a face cetățeni de onoare doi vrânceni care au dat dovadă de curaj într-o situație limită, au achiesat doar 11, respectiv 13, din cei 30 de consilieri județeni prezenți“, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea.

În același document se explică ce înseamnă vot secret dar și motivul care l-a determinat pe președintele Marian Oprișan să propună acordarea Diplomei de onoare a județului Vrancea pentru cei doi tineri. „Reamintim că «votul secret»  înseamnă că alesul își exercită opțiunea în mod individual, sub protecția secretului votului. Ca atare, văzând votul exercitat pe buletinele de vot de către consilierii județeni, în sensul respingerii propunerii de declarare ca cetățeni de onoare a celor doi vrânceni, Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a propus ca domnilor Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan să li se acorde Diploma de onoare a județului Vrancea pentru a marca, în acest mod, recunoașterea comunității vrâncene pentru gestul curajos al celor doi tineri“, se mai arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean Vrancea.

Conform hotnews.ro, focșăneanul Alexandru Puiu a salvat viaţa unui copil de 8 ani, după ce a sărit în apele îngheţate ale Dâmboviţei şi l-a scos din maşina în care rămăsese blocat. Evenimentul a avut loc pe 28 februarie 2016, când maşina în care se aflau copilul şi părinţii săi a căzut în râul Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, Florin Sebastian Drăgan a devenit eroul a două familii cărora le-a salvat copiii de la înec. Florin Sebastian se afla în Eforie Nord, în concediu, iar în dimineaţa zilei de 13 august 2018 a salvat de la înec un copil care s-a avântat în largul mării, la circa 50 de metri de mal. Strigătul disperat al copilului, dar şi al tatălui copilului de pe mal, care nu ştia să înoate, l-au făcut pe focşănean să sară în apă fără să stea pe gânduri şi să-l scoată la mal pe copil. Peste câteva ore, în condiţiile unor valuri uriaşe, Florin Sebastian Drăgan a scos din apă un alt copil, de circa 10 ani, care se scufunda şi striga după ajutor. Florin Sebastian Drăgan are 39 de ani şi este profesor de sport în municipiul Focşani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here