SOȚ și SOȚIE, MORȚI într-un accident când se întorceau de la muncă; șoferul ar fi ațipit la volan

0
1885

Tragedie într-o familie din comuna Măicănești, după ce o femeie de 47 de ani și un bărbat de 52 de ani, soț și soție, au murit în urma unui accident rutier, care s-a produs pe DN 23, ieri dimineață, în apropiere de intrarea în comuna Nănești. Accidentul a avut loc în jurul orei 7.00, iar cele două victime au murit pe loc, ele fiind lovite de o mașină la volanul căreia se afla un tânăr de 23 de ani, din comuna Cîmpuri.

Soții se deplasau cu bicicletele în momentul în care au fost loviți de autovehicul. „Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Câmpuri, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23, pe direcția Măicănești – Focșani, la 300 m față de indicatorul de intrare în localitatea Nănești, a acroșat cu partea dreaptă față doi bicicliști care circulau pe aceeași direcție, paralel. (…) Persoanele decedate au fost identificate. Este vorba de o femeie, în vârstă de 47 de ani, și un bărbat, în vârstă de 52 de ani, ambii din comuna Măicănești. Persoanele decedate erau soț și soție”, ne-au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Primele informații duceau către o posibilă vină a bicicliștilor, care ar fi pătruns pe mijlocul drumului, cu intenția de a ajunge pe partea celaltă a acestuia. Ulterior, cercetarea efectuată la fața locului, a scos la iveală faptul că soții circulau  regulamentar, în aceeași direcție cu mașina, care i-a lovit din spate. Cauza cea mai probabilă a accidentului, după cercetări, este oboseala la volan. Se pare că șoferul ar fi ațipit în timp ce conducea, iar acest lucru a dus la o tragedie. „În urma cercetărilor efectuate a rezultat că tânărul, vârstă de 23 de ani, din comuna Cîmpuri, în timp ce conducea un autoturism, din cauza oboselii la volan, i-a tamponat din spate pe cei doi bicicliști, care circulau regulamentar în aceeași direcție de mers. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art.192 din Codul Penal”, ne-a declarat inspector principal Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

          Costel Necula, primarul comunei Măicănești, ne-a spus că soții munceau la fabrica de mobilă de la Nănești. Ei proveneau dintr-o familie modestă, dar foarte muncitoare. În urma lor au rămas două fete. „Este o mare tragedie ceea ce s-a întâmplat! O familie modestă și bună, care toată viața și-a câștigat existența cinstit. Lucrau la fabrica de mobilă de la Nănești. În urma lor au rămas două fete. Nu știu cum s-a întâmplat cu accidentul, dar știu că mereu erau echipați corespunzător, că ne-am intersectat de multe ori. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat”, ne-a spus primarul Necula.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here