Laeticia Hallyday, văduva cântăreţului Johnny Hallyday, a făcut apel la hotărârea care confirma competenţa instanţei franceze, nu a celei americane, în procedura de tranşare a litigiului ce vizează moştenirea starului rock decedat în 2017, au anunţat luni avocaţii ei, citaţi de AFP. Acea hotărâre a marcat o înfrângere pentru văduva lui Johnny Hallyday, care dorea ca acest contencios ce o opune celor doi copii mai mari ai artistului, David Hallyday şi Laura Smet, să fie tranşat în Statele Unite. „Johnny Hallyday şi-a păstrat până la final un stil de viaţă care era în acelaşi timp itinerant şi boem, dar mai ales francez, care îl făcea să trăiască în mod obişnuit în Franţa”, a hotărât la finalul lunii mai Tribunalul din Nanterre, o localitate aflată în apropiere de Paris, concluzionând că în pofida numeroaselor sale călătorii şi vacanţe în străinătate, celebrul rocker era rezident francez în momentul morţii sale, în decembrie 2017. Avocatul Laetitiei Hallyday, Ardavan Amir-Aslani, şi-a anunţat imediat intenţia de a face recurs.
De peste un an, David Hallyday şi Laura Smet s-au angajat într-o bătălie judiciară pe termen lung contra văduvei tatălului lor, Laeticia Hallyday, pentru a obţine partea lor de moştenire, despre care spun că au fost privaţi de un testament redactat în Statele Unite în 2014, prin care renumitul cântăreţ îşi lăsa întreaga avere ultimei sale soţii şi celor două fiice ale lor. Pe 26 iunie, un judecător din Los Angeles, care trebuia să se pronunţe în ceea ce priveşte transferul bunurilor lui Johnny Hallyday într-un fond („trust”) a cărei beneficiară este văduva sa, Laetitia, şi-a amânat încă o dată decizia, aşteptând-o pe aceea a justiţiei franceze, care a îngheţat o parte a moştenirii starului (proprietăţi imobiliare, anumite drepturi de autor şi redevenţe).
Următoarea etapă franceză din acest dosar se va judeca la Curtea de Apel din Versailles, unde o audiere nu va avea loc înainte de anul viitor. Potrivit mai multor surse din acest dosar, procedura ar putea dura un deceniu, din cauza absenţei unui acord amiabil între părţi.