GALERIE FOTO: Recomandări de la polițiști pentru o vacanţă de vară în siguranţă

0
56

Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă în cadrul Taberei de Educație Montană din Soveja

 

Pentru creşterea gradului de informare a elevilor şi pentru reducerea riscului de victimizare şi de implicare în activităţi infracţionale în perioada vacanţei de vară, la invitația Organizației Civice Vrancea, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Servicului Rutier și Serviciului Ordine Publică au realizat în data de 7 iulie a.c. o activitate informativ-preventivă în tabăra de educație montană, aflată la a III-a ediție, care a avut loc în comuna Soveja, poiana Punga. La activitate au fost prezenți 65 de copii școlari și preșcolari și 90 de adulți din municipiul Focșani.

Cu această ocazie au fost transmise informații prin jocuri și au fost ținute prezentări cu privire la modalitățile de protecţie personală, în special prin prisma adoptării unei atitudini preventive în diverse situaţii.

Vacanţa de vară, prin specificul ei, permite deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, precum și petrecerea unei perioade de timp fără supraveghere, ceea ce poate genera o creştere a numărului de minori victime. Vă recomandăm să nu lăsați copiii să poarte telefonul mobil la vedere, cheia, banii de buzunar sau alte obiecte de valoare, deoarece toate acestea sunt tentante, iar infractorii vor profita de imposibilitatea celor mici de a se apăra. Totodată, sfătuim cetățenii județului Vrancea să colaboreze cu polițiștii, să apeleze cu încredere numărul de urgență 112 dacă au nevoie de sprijin sau să anunțe de îndată dacă au cunoștință despre producerea unei fapte antisociale.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea vă dorește o vacanţă plăcută, fără evenimente! Nu uitaţi că orice secundă de neatenţie vă poate schimba viaţa!

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 9 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here